Region: V příhraničních tržnicích právě probíhá policejní akce Toxi prevence

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje pokračuje v boji proti drogové kriminalitě, a to především v příhraničních tržnicích, jenž jsou problematickou oblastí.

dezinfekce

Ve čtvrtek dne 10. 10. 2019 probíhá rozsáhlá policejní součinnostní akce s názvem „Prevence Toxi.“ Přes osm desítek policistů z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně psovodů se služebními psy provádí kontrolu současně na šesti příhraničních tržnicích v Karlovarském kraji.

Tato akce probíhá za součinnosti spolupracujících subjektů, a to České obchodní inspekce – inspektorátu pro Plzeňský a Karlovarský kraj, Hasičského záchranného sboru, Celního úřadu pro Karlovarský kraj a pracovníků příslušných živnostenských úřadů.

Cílem tohoto opatření jsou systematické kontroly osob, vozidel a objektů nacházejících se na těchto tržnicích s cílem předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek. Dále omezení dopadů nelegální prvovýroby drog v České republice na drogovém trhu s důrazem na distribuci a vývoz drog mimo území České republiky.

Spolupracující subjekty se zaměřují na nabídku a prodej nelegálního zboží, požární prevenci, porušování celních a živnostenských předpisů.

Policisté se dále během kontrol zaměřují také na dopravu a na osoby, zda jsou legálně na území České republiky. U jejich cestovních dokladů zjišťují například jejich pravost či platnost. Policisté totiž při opakovaných kontrolách tržnic zjistili, že cizinci často nemají u sebe potřebné doklady k prokázání totožnosti, potřebné cestovní a zdravotní pojištění či řidičské průkazy.

Aktualizace 11.10.2019
Během rozsáhlé součinnostní akce bylo zkontrolováno téměř 350 osob a přes 130 vozidel. Jeden z cizinců nesplnil povinnost prokázat se platným dokladem totožnosti a jeden řidič usedl za volant osobního vozidla bez řidičského opravnění. Česká obchodní inspekce zajistila kolem 2 300 kusů padělků. Škoda na zabavených věcech je předběžně odhadnuta na částku přes 10 000 000 korun. Živnostenský úřad zjistil téměř 50 pochybení, kterými se bude zabývat. Také Hasičský záchranný sbor zjistil během kontrol přes 30 závad, které se budou řešit. Celní úřad zajistil přes 120 kusů zboží v hodnotě téměř 300 000 korun.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy