Region: Na pořízení automobilu pro Michalku se prozatím vybrala polovina částky

Míša trpí vzácnou genetickou oční chorobou, tzv. Stargardtovou chorobou, vidí trochu jen na jedno oko. O zrak přišla náhle o minulých Vánocích po těžké viróze. Tuto nemoc nelze léčit ani operovat.

dezinfekce

Rodina Michalky si bohužel nemůže dovolit zakoupit automobil, kdy rodina bydlí za městem Karlovy Vary a doprava do města, k lékaři, do školy, na kroužky a další, je velice náročná. Michalka tak musí všude jezdit autobusem. 

Z tohoto důvodu běží od Vánoc sbírka na pořízení automobilu. Byly otevřeny dva účty. Jeden účet pro Michalku otevřelo Konto Bariéry - viz zde.

Rada Karlovarského kraje pak následně odsouhlasila uspořádání veřejné sbírky na dobu neurčitou. Finanční prostředky jsou shromažďovány kombinovanou formou, a to prostřednictvím sběracích pokladniček a zároveň lze přispívat i na speciální bankovní účet, jehož číslo je 115-5879320277/0100.

"Na pořízení automobilu přispěli různí dárci, mezi nimi např. i nadace Světluška, přesto se zatím stále nepodařilo vybrat celkovou částku," uvádí koordinátorka celé akce Michaela Kožíšková.

I tak rodina Michalky stále doufá, že se celková částka vybere. 

"Jsem vděčná za veškerou podporu a snahu pomoci Michalce a ulehčit jí tak od jejího handicapu. Děkuji všem dosavadním dárcům (i těm budoucím), nadacím a Radě Karlovarského kraje za uspořádání sbírky na dobu neurčitou. Moc to pro nás znamená," děkuje Michalky maminka.

O sbírkách jsme vás informovali zde a zde.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy