Region: Na nešťastný pátek je vyhlášen Den požární bezpečnosti

Česká asociace hasičských důstojníků vyhlašuje za účelem propagace požární ochrany a preventivního působení na veřejnost Den požární bezpečnosti. Již tradičně se hasiči snaží pověru o nešťastném pátku třináctého „vyvrátit“ pořádáním různých preventivně výchovných akcí, kdy chtějí ukázat připravenost na mimořádné události.

dezinfekce

V roce 2019 je Den požární bezpečnosti vyhlášen na pátek 13. září. Hlavním tématem Dne požární bezpečnosti je „Průjezdnost komunikací.“ Pro toto téma je tak letošním hlavním mottem: 3 metry pro život. Zachování třímetrové šíře komunikace pro průjezd záchranářské techniky je klíčové pro včasný dojezd na místo události, kdy často o životě rozhodují vteřiny.

V pátek 13. září tak hasiči v rámci preventivní akce ze všech svých stanic pojedou v dopoledních a odpoledních hodinách se zásahovou technikou zjistit, zda jsou všude zachovány 3 metry pro život. Cílem akce není pokutovat, ale pouze upozornit na případných problémových místech, že tyto 3 metry mohou v případě ohrožení velmi chybět.


Zdroj: facebookové stránky HZS Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy