Region: Města a obce se opět mohou přihlásit do soutěže Zlatý erb

Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje krajské kolo soutěže Zlatý erb. Jejím cílem je podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb.

dezinfekce

Města a obce z našeho regionu mohou odevzdávat přihlášky do pátku 18. ledna do 14 hodin. Na vítěze čekají hodnotné ceny, postup do celostátního finále a volný vstup na konferenci ISSS v Hradci Králové. 

Smysl soutěže nespočívá jen ve srovnávání webů měst a obcí, ale také v tom, že jejich provozovatelům poskytuje užitečné informace pro jejich další zlepšování.

„Karlovarský kraj se do soutěže zapojil již po třetí a já mám opravdu velkou radost, že se jí každoročně účastní čím dál tím více obcí a měst z našeho regionu. Jen v loňském roce odborná porota hodnotila na dvacet tři přihlášených projektů. Věřím tedy, že i letošní ročník bude neméně úspěšný. Všem soutěžícím přeji hodně štěstí,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Soutěží se celkem ve třech kategoriích, a to o nejlepší webové stránky města, nejlepší webové stránky obce a nejlepší elektronickou službu a projekty Smart city. Formulář přihlášky do soutěže včetně propozicí najdete na webové stránce www.zlatyerb.cz. Slavnostní vyhlášení výsledků krajského kola se uskuteční v březnu. Vítězové jednotlivých kategorií pak postupují do celorepublikového finále, které proběhne 1. dubna v rámci programu konference ISSS v Hradci Králové.

Soutěž se koná ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, Ministerstvem vnitra ČR, Asociací krajů ČR, Svazem měst a obcí ČR a Sdružením místních samospráv ČR. V uplynulém ročníku odborné poroty napříč regiony vybíraly ze 430 webových stránek a projektů včetně elektronických služeb. V Karlovarském kraji měly nejlepší webové stránky město Ostrov a obec Velká Hleďsebe. Nejzdařilejší elektronickou službou se pak mohlo pochlubit město Mariánské Lázně. O tomto jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy