Region: Měli uložen zákaz řízení, přesto řídili, jeden dokonce pod vlivem drog

Třiačtyřicetiletá žena z Karlovarska si od kriminalistů přezvala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Obviněná žena měla dne 14. září ve večerních hodinách řídit osobní vozidlo značky Renault v Karlových Varech po ulici Nákladní a dále po ulici Jáchymovská, ačkoli si byla vědoma, že má Magistrátem města Karlovy Vary uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

O dva dny později v brzkých ranních hodinách měl v Mariánských Lázních řídit osobní vozidlo značky Nissan stejně starý řidič. Ten byl policejní hlídkou zastaven a kontrolován v ulici Plzeňská. Při kontrole policisté s mužem provedli test na drogy, který vyšel s pozitivním výsledkem na Amfetamin/Metamfetamin. Následně byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve a moči, kterému se dobrovolně podrobil. Dále policisté zjistili, že i tento řidič řídil vozidlo i přesto, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Chebští kriminalisté muže obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dne 12. listopadu v odpoledních hodinách řídil 27letý řidič osobní vozidlo značky Volkswagen po dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary, kdy na 150 km dálnice z důvodu poruchy s vozidlem zastavil v odstavném pruhu. Zde byl následně kontrolován krajskou dopravní hlídkou, která kontrolou v evidencích zjistila, že i tento řidič má Magistrátem města Most vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Od policistů v Kynšperku nad Ohří si následně vyslechl sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Všem uvedeným řidičům, kteří usedli za volant vozidla i přes uložený zákaz řízení, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
16.11.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy