Region: Mapa hluku ukázala několik problematických míst (TV Západ)

Krajská správa a údržba silnici objednala za 211 tisíc korun studii akčního plánu protihlukových opatření na hlavních komunikacích v kraji. S jeho výsledky seznámili zástupci kraje na tiskové konferenci média.

dezinfekce

„My jsme minulý rok od Ministerstva zdravotnictví ČR dostali mapu hluku pro Karlovarský kraj. Na jejím základě vedení Karlovarského kraje pověřilo Krajskou správu údržby silnic vypracováním plánu protihlukových opatřeních pro silniční síť v Karlovarském kraji. Z toho nám vypadlo několik míst, kde by bylo vhodné hluk snížit. Týká se to asi 1350 obyvatel v kraji. Vše je to na průtahu městy. Nejkritičtější situace, kde je o pár decibelů překročena hluková norma, jsou Karlovy Vary a Cheb, kde už jsou opatření naplánována. Ať už je to tzv. tichý asfalt či doplnění nějakých prostředků právě ke snížení hluku. Potom tam máme místa, kde se již pracuje a na některých máme naplánováno na příští rok snížení hlukové zátěže, a to je Chodov, Sokolov, Velká Hleďsebe a Mariánské Lázně,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Přípustná hladina přes noc je 60 dB. V kraji již bylo realizováno za posledních pět let osm protihlukových opatření v celkovém objemu 815 milionů korun. V následujících pěti letech mají být investovány další desítky milionů. Opatření budou realizována v závislosti na zajištění potřebných finančních prostředků, a to zejména z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury nebo ze zdrojů Evropské unie.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy