Region: Krajští silničáři nevyhráli výběrové řízení na údržbu (TV Západ)

Údržbu silnic I. třídy a dálnice D6 bude v příštích osmi letech namísto krajem zřizované společnosti Údržba silnic Karlovarského kraje zjišťovat sdružení soukromých firem. V 350 milionovém tendru nabídlo konsorcium Eurovia – AVE o pouhé tři miliony méně a uspělo.

dezinfekce

„Přestože jsme výběrové řízení nevyhráli, nepředpokládám nějaký zásadní dopad na chod údržby silnic Karlovarského kraje. My jsme dostali nabídku ke spolupráci od konsorcia firem, co zvítězily. Takže předpokládám, že nějaké části Karlovarského kraje nebo silnice první třídy a dálnice, budeme i nadále spravovat nebo provádět zimní údržbu. V jakém rozsahu. To se teprve uvidí na základě jednání,“ uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Podmínky pro silničáře bude nastavovat především Ředitelství silnic a dálnic, ale kraj si chce ponechat i část svého vlivu.

„Kraj bude dělat všechno proto, aby měl alespoň nějakou možnost kontrolovat, jak jsou udržované silnice v zimním období,“ dodal Hurajčík.

Spolupráce s Údržbou silnic může být například v oblasti uskladnění soli. Na sklady je potřeba mít certifikáty, které krajský podnik má. Kraj si chce také „pojistit“ kontrolní úlohu ustanovením ve smlouvě, které bude uzavírat Ministerstvo dopravy jako objednatel služby s vítězi v jednotlivých krajích.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy