Region: Kraji chybí pěstouni, běží proto kampaň (TV Západ)

V Karlovarském kraji chybí dlouhodobí pěstouni. Okolo 130 dětí nemá dosud svou náhradní rodinu. Kraj proto připravil kampaň, která má případné zájemce oslovit.

dezinfekce

„Karlovarský kraj v minulém roce započal svoji vlastní kampaň. Tváří kampaně je pan Josef Váňa. Samozřejmě očekáváme, že se nám bude hlásit více občanů k tomu, aby si brali děti do dlouhodobé pěstounské péče. V našem kraji je zhruba přes 130 dětí, které čekají na tuto možnost – aby mohly žít v normální rodině. Výsledky zatím nejsou podle našich představ. Za minulý rok jsme zaevidovali 17 nových žádostí, resp. žádostí o to, že by si děti brali do pěstounské péče, což je o pět více, než rok předtím. I v tomto roce počítáme, že budeme realizovat kampaň, která bude spočívat zejména v tom, že chceme naše občany informovat prostřednictvím videospotů, zvukových spotů. Bude probíhat samozřejmě i výstava, která byla už v předchozím roce - výstava našich pěstounů, kde jsou fotografie pěstounů. Jestli jste zaregistrovali, byli např. v obchodních centrech,“ popsal náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Kampaň Díky pěstounství má jasný cíl: dostat děti z kojeneckých ústavů a dětských domovů tam, kam patří – do své rodiny. Ve spotech vystupují známí herci - Saša Rašilov v roli starostlivého tatínka či David Švehlík nebo Ondřej Vetchý. Další informace o pěstounské péči najdete na stránkách pestounskapecevkk.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy