Region: Kraj vybere nového dodavatele rekonstrukce nemocnice Cheb (TV Západ)

V listopadu loňského roku odstoupil Karlovarský kraj jako investor do smlouvy se zhotovitelským sdružením firem od rekonstrukce pavilonu B chebské části Karlovarské krajské nemocnice. Pro výběr nového dodavatele nyní musí kraj upravit a rozdělit projektovou dokumentaci podle skutečného stavu rozpracované zakázky.

dezinfekce

„Asi všichni zaregistrovali, že máme problém s dostavbou Pavilonu B chebské nemocnice. Což pro nás samozřejmě znamená velkou komplikaci z hlediska výkonových ztrát. Takže jde i o financování provozu nemocnic. V současné době, protože jsme vypověděli smlouvu s tím, kdo nám prováděl rekonstrukci, řešíme ty věci, možná se dostaneme bohužel až k soudu, uvidíme, snad se zadaří nějakým způsobem domluvit. My teď potřebujeme stavbu rozdělit. Potřebovali bychom zjistit, co do současné doby bylo zrealizováno, protože budeme vyhlašovat novou veřejnou zakázku, aby se budova dokončila. Rozhodli jsme se, že půjdeme cestou výjimky. Tzn., že bychom oslovili Atelier Penta, to jsou zpracovatelé projektové dokumentace na to původní zadání, abychom celou záležitost urychlili. Tzn., že na výjimku bychom si je vzali, aby provedli posouzení a rozdělení současného stavu. Poté bychom je samozřejmě chtěli mít k dispozici jako autorský dozor. Celé by nás to mělo stát asi 1,3 milionu korun. Myslím si ale, že je to nejrychlejší možnost jak v nejkratší době zrealizovat dostavbu Pavilonu B,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

Projekt dokončení revitalizace Nemocnice v Chebu zahrnuje zásadní přestavbu téměř všech provozů a jejich umístění do jednoho bloku právě s pavilonem B. Na místě původní administrativní budovy vznikl nový objekt, Pavilon A.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy