Region: Kraj spustil 29 dotačních programů (TV Západ)

Karlovarský kraj vyhlásil prvních 29 z celkových 45 dotačních programů. Subjekty tak budou moci hned v lednu zahájit podávání žádostí, navíc již kompletně elektronickou formou.

dezinfekce

„My jsme v minulém roce oprávněně slyšeli kritiku, že některé programy byly schválené až v podzimních měsících. Organizace potřebují vědět, kolik finančních prostředků obdrží, protože podle toho pak nastavují své rozpočty. Takže 13. prosince byly na zastupitelstvu schválené programy a objemy finančních prostředků. Včera jsme na Radě Karlovarského kraje schválili už u 29 programů konkrétní kritéria programů. Tzn., že hned v lednových měsících budou programy vyhlášené a zveřejněné na úřední desce. V lednu se mohou žadatelé do programů hlásit,“ potvrdila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

Dosud mohli žadatelé elektronicky vyplnit pouze vstupní formulář a poté dodat veškeré podklady osobně přímo na krajském úřadě. Od příštího roku bude možné dodávat vše elektronicky. 

„Myslím si, že ty nejdůležitější a ty, na které se netrpělivě čeká, tak jsou především z oblasti sportu, kultury, zdravotnictví, regionálního rozvoje, který se samozřejmě týká měst a obcí, jako např. program obnovy venkova nebo dotační program na opravu místních komunikací a nebo na obnovu sportovního zařízení. To jsou všechno programy, které již budou na začátku roku vyhlášené a již nyní si mohou žadatelé připravovat své žádosti. Věřím, že jich přijde opravdu hodně. V jednotlivých programech jsme se snažili i řadu finančních prostředků navýšit, protože vidíme, že žádostí chodí stále více. Máme radost, když prostředky např. na obnovu sportovního zařízení jsou pak účelně využity. Např. jedete do fotbalového klubu a vidíte, že si za to mohli obnovit třeba šatnu nebo pořídit si něco, co potřebují a nemají na to vlastní finanční prostředky,“ dodala hejtmanka.

Zbylých 16 programů bude vyhlašováno postupně během příštího roku. Kraj má k dotacím zřízen také speciální web na adrese programy.kr-karlovarsky.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy