Region: Kraj nakoupí elektřinu na další dva roky (TV Západ)

Karlovarský kraj nakoupí opět hromadně elektřinu spolu s desítkami dalších obcí. Předchozí dvouletý kontrakt na konci letošního roku vyprší.

dezinfekce

„Karlovarský kraj uspořádal výběr dodavatele elektrické energie před rokem a půl. Z toho vyplývá, že do konce letošního roku musíme uspořádat výběrové řízení tak, aby od 1. ledna roku 2019 zase mohla fungovat dvouletá smlouva a mohli jsme zajistit dodávku elektrické energie pro všechna naše zařízení. Karlovarský kraj před rokem a půl výběrové řízení uspořádal asi pro 50 obcí. Předpokládáme, že tyto obce budou chtít opět soutěžit s námi. Dále předpokládáme, že i velká města jako Aš, Cheb, Sokolov, možná Karlovy Vary a další, se přihlásí do soutěže s námi. Před dvěma roky soutěž pro tato velká města uspořádával Sokolov. Pro nás by to znamenalo velmi výrazné navýšení jak objemu, tak samozřejmě práce. Jenom těch sedm velkých měst znamená přes tisíc odběrných míst. To všechno musí pracovníci našeho odboru zpracovat a vysoutěžit. Nehodláme ani využívat žádné poradce v tomto směru, chceme to zvládnout všechno ve vlastní režii,“ popsal radní kraje Karel Jakobec.

V předchozím období ušetřil kraj i za jinou komoditu – plyn. A to okolo 6 milionů korun. Nákupem na komoditní burze Power Exchange Central Europe klesla tehdy pro vybrané organizace cena z 607 korun za megawatthodinu na 468 korun. V kraji také iniciovalo před dvěma lety město Sokolov společný nákup pro sedm měst mezi nimiž nechyběl Cheb nebo Karlovy Vary. Společná úspora dosáhla téměř 15 milionů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy