Region: Kraj chystá zavedení náborových příspěvků v sociální oblasti (TV Západ)

Příspěvkové organizace Karlovarského kraje v oblasti sociálních služeb jsou dlouhodobě v problémech kvůli nedostatku kvalifikovaných pracovníků. Analýza, kterou si kraj nechal zpracovat, ukázala, že příčinou jsou velmi špatné platové poměry.

dezinfekce

Částečně pomoci by mohly nyní náborové příspěvky pro pracovníky v přímé obslužné péči a všeobecné sestry. 

„Karlovarský kraj přichází s řešením, kdy mimoto, že budeme navyšovat platy a pokusíme se navýšit i mzdy, bychom chtěli  zřídit náborové příspěvky. Náborové příspěvky budou určeny pro zaměstnance našich příspěvkových organizacích, a to pro zdravotní sestry a pro pracovníky v přímé péči. Počítáme s tím, že náborový příspěvek by měl dostat člověk, který v posledních třech měsících nepracoval u žádného poskytovatele sociálních služeb v Karlovarském kraji, bude pracovat v našem zařízení minimálně dva roky a náborový příspěvek obdrží po ukončení zkušební doby. U zdravotních sester počítáme s náborovým příspěvkem 55 tisíc korun a u pracovníků v přímé péči 35 tisíc korun,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Organizace, kterých kraj zřizuje v této oblasti třináct, si délku zkušební doby určují samy. V případě, že pracovník nesplní podmínku zaměstnání na dobu dva roky, bude muset příspěvek vrátit. Vedení kraje předloží návrh na vyčlenění jednoho milionu korun na tyto příspěvky zastupitelům na zářijovém jednání. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy