Region: Kraj chystá náhradní smlouvy s dopravci (TV Západ)

Zajištění autobusové obslužnosti v kraji by od 1. ledna roku 2019 měl získat vítěz velkého tendru na dobu šesti až osmi let. Pro případ, že by v komplikované zakázce v objemu mnoha set milionů korun, došlo k časovým problémům, chce kraj na přechodnou dobu prodloužit stávající smlouvy.

dezinfekce

„Chceme v každém případě zabezpečit autobusovou dopravu v regionu, protože, jak jistě víte, děláme velké výběrové řízení na základě Rozhodnutí evropské komise o dopravě. Chceme, aby se naši obyvatelé dostali k doktorům, na nákup, kam budou potřebovat. Nemůžeme si dovolit, aby nejezdili autobusy. Takže paralelně touto zakázkou připravujeme náhradní smlouvy v případě, že by se něco stalo. Např., že by to šlo k úřadu na ochranu hospodářské soutěže nebo by někdo podal námitku a nám se výběrové řízení prodloužilo, tak, aby měli zajištěnu obslužnost kraje,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík.

Na veřejnou autobusovou dopravu v kraji jsou navázány městské hromadné dopravy. Pro vedení jednotlivých měst je tak důležité, aby znaly podmínky a případné změny ve spojích. 

„V podstatě se nezmění nic, protože máme nějakou koncepci, se kterou se mohou seznámit nebo vznést nějaké dotazy. Samozřejmě budou změny v dopravní obslužnosti. Osobně si ale myslím, že navázanost MHD a poté regionální doprava krajská budou v koordinaci, budou spolupracovat a mohou se tam poté dělat dílčí změny,“ dodal Hurajčík. 

Ročně kraj vynakládá okolo 180 milionů korun na veřejnou dopravu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy