Region: Kradli v prodejně elektra

Usnesení o zahájení trestního stíhání si od sokolovských kriminalistů převzala 30letá žena z Chodova, která je obviněná ze spáchání přečinu krádež. Takového protiprávního jednání se měla dopouštět v období od konce února do března letošního roku.

dezinfekce

Žena měla opakovaně přijít do místní prodejny elektra, kde její pozornost přilákala zejména různá sluchátka, kabely a jiné pc příslušenství, kterých odcizila kolem 30 kusů. Žena si tyto předměty měla uschovat pod oblečení, nebo do přinesené tašky a prodejnu opustit bez uhrazení. Svým jednáním způsobila společnosti škodu ve výši kolem 25 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí obviněné ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

Obdobný případ šetřili také policisté z Obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře. Ti sdělili podezření 32letému muži z Nejdku ze spáchání přečinu krádež. Podezřelý muž se měl trestného činu dopustit dokonce ve více případech. Začátkem října měl dvakrát navštívit stejnou prodejnu elektra v Karlových Varech, kde si ze sortimentu vybral tři různé reproduktory. Podezřelý muž poté prodejnu opustil bez zaplacení. Svým jednáním způsobil poškozené společnosti škodu ve výši kolem 2 tisíc korun. V páchání trestné činnosti ale není žádným nováčkem. Výše uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl v minulosti za stejný trestný čin odsouzen nebo potrestán rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech. V případě prokázání viny hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na 3 roky.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.11.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy