Region: Houbařská sezona začala. V pátek se v lesích ztratily dvě ženy

Houbařská sezóna již začala a vzhledem k příznivému počasí jsou lesy v Karlovarském kraji v obležení houbařů. Jen během pátku dne 23. 8. 2019 se však v lesích ztratily dvě ženy.

dezinfekce

Krátce po 14. hodině oznámila žena na tísňovou policejní linku ztracení své 79leté matky v lese u Sokolova směrem na Prameny. Bloudící ženu našel kolemjdoucí, který ji odvedl na hlavní silnici z Pramenů. Policejní hlídka následně ženu předala v pořádku oznamovatelce.

Přesně o tři hodiny později krátce po 17. hodině bylo přijato oznámení o ztracení 73leté ženy, která v onen den šla se svým psem do lesa na houby. Když se však v odpoledních hodinách nevrátila domů, začala po ní pátrat rodina. Ženu však nenašli, a proto se na místo sjeli policisté, hasiči a Horská služba ČR z Božího Daru. Pátrací akce byla provedena v lesním porostu od silnice 1/25 ve směru k Božídarskému rašeliništi. Na místo byl povolán i vrtulník s termovizí, který však nestačil doletět, neboť žena byla krátce po 19. hodině vypátrána u silnice z Božího Daru na Myslivny - informovali jsme zde.

Oba případy měly naštěstí šťastný konec a ženy se podařilo najít, i když unavené, ale v pořádku. Aby se obdobným případům dalo předejít, je třeba si uvědomit několik zásadních informací.

Užitečné rady pro houbaře:
- Předně si nezapomeňte vzít do lesa s sebou plně nabitý mobilní telefon. Je velmi důležitý, neboť díky němu si můžete přivolat pomoc.
- Měli byste zvážit svůj zdravotní stav a síly.
- O svých plánech jít do lesa informovat své blízké a těm také říct, kdy se z lesa chcete vrátit.
- Měli byste chodit pouze do lesa, kde to dobře znáte a vzít si s sebou menší svačinu a pití.
- Je dobré si všímat při cestě větších objektů, což Vám usnadní orientaci.

Nezapomeňte na vhodné oblečení do sucha, mokra i zimy.
- Pokud trpíte nějakou nemocí, nikdy nevyrážejte do lesa bez léků.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy