Region: Filmoví fanoušci ve Varech mohou opět roztáčet pedály pro charitu

S Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary se oranžová a logo Skupiny ČEZ jako generální partner letos spojí už pošestnácté. Filmoví fanoušci letos ještě více pocítí propojení stříbrného plátna s jednou z nejoblíbenějších rekvizit, jízdním kolem. Chybět samozřejmě nebude ani charitativní rozměr, opět se bude pomáhat pohybem.

dezinfekce

Protože jízdní kolo je oblíbenou filmovou rekvizitou a cyklistika momentálně vévodí žebříčku nejpopulárnějších českých sportů, připravila Skupina ČEZ pro návštěvníky festivalu doslova cyklistické hody. Každý kilometr najetý v průběhu festivalu, tedy od 30. června do 8. července, na festivalových kolech, přispěje potřebným. Festivaloví hosté mohou vybírat z několika možností: půjčených kol napojených na EPP, běžných Oranžových kol nebo Oranžových kol s virtuální realitou.

„Na kolech se ve Varech tento rok pošlape po čtrnácté. Od počátku Oranžových kol na festivalu přispěli lidé jejich prostřednictvím částkou přesahující 6,3 milionů korun,“ uvádí ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Ještě než na červený koberec vstoupí první filmové hvězdy a Jiří Bartoška s Markem Ebenem oficiálně zahájí 52. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, dorazí do lázeňského města desetičlenný peloton z Prahy v čele se sportovními redaktory České televize. Ti, stejně jako loni, pojedou ve stopě slavné cyklistické dvojice Miloš Forman – Theodor Pištěk z roku1990, a zároveň prostřednictvím aplikace EPP– Pomáhej pohybem připíší první body ve prospěch vybraných neziskových organizací.

Návštěvníci s Festival Passem si mohou zdarma krátit cestu mezi stěžejními místy na kolech Specialized z festivalové půjčovny. Aplikace EPP zaznamená ujeté kilometry a následně je promění na finanční podporu pro Denní centrum Žirafa, sociální službu Karlovarského kraje. Bicykly budou k dispozici ve stanovém městečku, v parku u hotelu Pupp, u Domu České televize na Divadelním náměstí a u Thermalu. Jednodenní pop-up stanoviště festivalové půjčovny jízdních kol se objeví v Poštovním dvoře, kde hudební produkce ČEZ Energy Festu druhý den festivalu už tradičně vystřídá tu filmovou. Dennímu centru Žirafa mohou najetými kilometry přispět i ti, kteří zde za hudebního doprovodu usednou na speciálně upravené Oranžové kolo s virtuální realitou.

K potřebnému odpočinku a načerpání energie poslouží vyhledávaná ČEZ Energy zóna u hotelu Thermal. Svalstvo ztuhlé od sezení v kinosálech zde lze zapojit do šlapání na Oranžových kolech Nadace ČEZ. Ta letos podpoří Nadační fond profesora Pavla Pafka a nadaci Pink Bubble. Pink Bubble podporuje onkologicky nemocné náctileté a mladé dospělé v České republice v průběhu léčby, v době rekonvalescence a při následném návratu do života. Nadační fond profesora Pavla Pafka se zabývá transplantací plic a zlepšením kvality péče o pacienta.

Aplikace EPP je tu i pro ty, jimž kola nevoní, a přesto by rádi pomáhali. Nadace ČEZ po dobu festivalu postupně nasadí do aplikace neziskové projekty z Karlovarského kraje. Pomáhat pohybem, ať už chůzí, na kolečkových bruslích nebo třeba při sjíždění řeky Ohře, tak může opravdu každý.

Zdroj: Michaela Jirovcová, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy