Region: Dušičky. Policie varuje před lidskými hyenami a svátečními řidiči

Vzhledem k tomu, že počasí stále více připomíná podzim, začíná se brzy stmívat a stále častěji se setkáváme s mlhami, můžeme říct, že nastává dušičkové období. Památka zesnulých neboli Dušičky připadají na datum 2. listopadu, lidé však navštěvují místa posledního odpočinku i s týdenním předstihem a mnohdy i několik dní poté. I v tomto smutném období je však potřeba si uvědomit, že musíme myslet na svou bezpečnost a hlídat si své osobní věci.

dezinfekce

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje by rádi apelovali na občany, aby si při návštěvě hřbitovů či dalších pietních míst dávali pozor na své osobní věci a zejména, aby nenechávali cenné věci, jako jsou  kabelky, peněženky či mobilní telefony ve svých automobilech. K vykradení vašeho vozidla stačí zkušeným pachatelům této trestné činnosti jen několik málo vteřin a návštěva hřbitova Vás může vyjít i na několik tisíc korun.

Ke krádežím však nedochází jen na přilehlých parkovištích městských a obecních hřbitovů, ale i přímo na samotných místech posledního odpočinku. Zloději se nestydí okrádat návštěvníky hřbitova, ani odcizit smuteční dekoraci či květiny přímo z hrobů zemřelých a ty následně dále prodávat.

Během těchto pochmurných dní však vyjíždí i sváteční řidiči. Senioři, kteří svá vozidla vytahují z garáží právě jen za účelem návštěvy hřbitova nebo v případě dalších svátečních okamžiků. Sváteční řidiče může překvapit hustota provozu, nepříznivé povětrnostní podmínky či agresivita ostatních řidičů. Právě tito řidiči pro Vás mohou být v dnešní uspěchané době další hrozbou. V případě, že se s nimi v silničním provozu potkáte, dodržujte od nich náležitý odstup a buďte obezřetní.

Dušičkové období je také vhodnou dobou přípravy Vašeho vozidla na zimu. Každoročně máme povinnost mít na svých vozidlech od 1. listopadu do 31. března zimní obutí, pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza anebo to lze předpokládat. Zimní pneumatiky pak musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nejméně 4 mm. Myslete také na výměnu provozních kapalin za nemrznoucí, abyste tak předešli pozdějším komplikacím.

"Přejeme příjemné prožití barevného podzimu bez nehod," uvádí za Policii ČR nprap. Mgr. Věra Hnátková.


Zdroj: Policie ČR


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy