Region: Do oprav silnic půjdou miliony od státu i kraje (TV Západ)

I v letošním roce čeká Karlovarský kraj na peníze od státu na opravy krajských silnic. Navíc hodlá přidat finance z vlastního loňského přebytku.

dezinfekce

„Kraj obdrží dotaci z programu Státního fondu dopravní infrastruktury. V minulém roce kraj obdržel částku zhruba 120 milionů korun. Nyní čekáme. Doufejme, že v nejbližší době se vláda konečně rozhodne a splní, co slíbila. A že na kraje pošle 4 miliardy korun. Poté se to přerozděluje podle délky cestní sítě. V Karlovarském kraji máme celkem 1800 km silnic II. a III. tříd. Takže to je těch 120 milionů, které kraj obdrží. Zároveň do Krajské správy údržby silnic dáváme částku 204 milionů korun. Jak na provoz příspěvkové organizace, tak i na opravy jednotlivých úseků s tím, že v letošním roce bude polovina částky využita právě na opravy silnic. Zároveň tam jsou i spoluúčasti k dotacím, protože např. velká akce, která se bude realizovat, je obchvat Mariánských Lázní. To je akce za zhruba 200 milionů korun. Ale tam jsme finanční prostředky získali z Integrovaného regionálního operačního programu. Je tam ale 15% spoluúčast kraje. Takže v této věci se relativně daří. Z druhé strany je ale požadavků na opravy nespočet. Takže z přebytku hospodaření roku 2017 bychom chtěli v letošním roce dát opravdu větší částku, aby se co nejvíce úseků opravilo,“ shrnula plány hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

V loňském roce kraj opravil celkem 14 kilometrů silnic. Opravy silnic II. a III. třídy prodražují především hustě zastoupené mosty a mostky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy