Region: Čtyři muži byli obviněni z prodeje či přechovávání drog

Sokolovští kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dva muže ve věku 21 a 22 let. Obvinění muži měli v období od září roku 2018 do konce února 2019 neoprávněně pěstovat v rodinném domě u Sokolova rostliny konopí.

dezinfekce

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili přes 70 rostlin konopí a igelitovou přepravku s obsahem přes 65 gramů nadrcené sušiny. Dále byly zajištěny různé chemikálie a komponenty k pěstování těchto rostlin. Zajištěný materiál byl poslán ke znaleckému zkoumání. Z odborných výsledků bylo prokázáno, že v igelitové přepravce se jedná o látku s obsahem D-9-tetrahydrokanabinolu, neboli o konopí.

Za stejný přečin si vyslechl obvinění od chebských kriminalistů 46letý muž z Aše. Svého protiprávního jednání se měl dopustit tím, že od počátku roku 2018 do současné doby na různých místech na Chebsku měl bez povolení za účelem dalšího prodeje obstarávat a následně prodávat nebo zdarma poskytovat většímu počtu konzumentů drogu pervitin.

Všem třem obviněným mužům hrozí v případě prokázání viny za uvedený přečin trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Dále chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže z Chebu, kterého obvinili ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Obviněný muž měl začátkem července tohoto roku u sebe neoprávněně přechovávat plechovku s obsahem sušiny rostlinného materiálu o orientační hmotnosti až 30 gramů včetně obalu. Následným orientačním testem byla zjištěna přítomnost konopí. Za takové jednání mu v případě prokázání viny hrozí roční trest odnětí svobody.


prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy