Region: Během dopravně bezpečnostní akce bylo zkontrolováno přes 440 vozidel

Dne 16. a 20. září 2019 proběhla v dopoledních a odpoledních hodinách v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dopravně bezpečnostní akce. Ta byla zaměřena zejména na kontrolu věnování se řízení motorového vozidla a situaci v silničním provozu ze strany řidičů. Policisté se v rámci akce zaměřili také na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách a věcech.

dezinfekce

Do akce bylo nasazeno přes 40 policistů z obvodních oddělení a z dopravních inspektorátů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Během obou dní, kdy proběhla akce, policisté zkontrolovali přes čtyři stovky vozidel. Během dopravně bezpečnostní akce policisté zjistili téměř 100 přestupků. Přičemž 80 z nich vyřešili pokutou a ostatní oznámili příslušnému úřadu k projednání.

Nejčastějšími prohřešky řidičů bylo překročení povolené rychlosti, a to hned v osmnácti případech. V dalších sedmnácti případech řidiči měli nevyhovující technický stav svého vozidla. Čtrnáct řidičů dostalo pokutu za nepoužití bezpečnostních pásů a v jednom případě za volant usedl řidič pod vlivem alkoholu.

Cílem těchto akcí je snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje, proto budou policisté i nadále v podobných akcích pokračovat.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy