Rallye Rejvíz 2019. Soutěž prvosledových hlídek Policie ČR

Policisté z Karlovarského kraje se zúčastnili soutěže Rallye Rejvíz 2019, která proběhla ve dnech 23. 05. – 25. 05. 2019 v Koutech nad Desnou. Jedná se o soutěž záchranářských posádek, v rámci které se opět konala soutěž prvosledových hlídek Policie ČR. Soutěže se účastnily vždy dvě policejní hlídky ze všech 14 krajů.

dezinfekce

Tedy celkem mezi sebou soutěžilo 28 prvosledových hlídek z celé České republiky. Jednotlivé hlídky mohou tvořit například policisté  Pohotovostní motorizované jednotky, Pohotovostního a eskortního oddělení, Obvodních oddělení nebo také policisté z Oddělení hlídkové služby. V letošním roce se dvě hlídky tvořené z šesti policistů z našeho kraje umístily na velmi pěkném 5. místě ze všech zúčastněných hlídek.

Hlídky mezi sebou soutěžily v rámci pěti stanovišť. Nejdříve policisty čekala jízda zručnosti, poté následovaly silové cviky, běh nebo přenos figuríny a také střelba na terč.

Na druhém stanovišti jeli zklidnit zahradní párty. Na zahradní párty ale žádná hlídka nedojela. Pořadatelé soutěže si pro hlídky připravili překvapení. Při cestě na údajnou párty policisty zastavila zmatená žena, která policistům oznámila, že pohřešuje dítě u místní říčky. Hlídky následně vyrazily prohledat terén, kdy pohřešované dítě našly ve vodě. Jakmile se hlídce podařilo dostat dítě na břeh, které v rámci soutěže hrál dospělý člověk, zahájili policisté resuscitaci na připravené figuríně a zavolali rychlou záchrannou službu. Každé ze soutěžících hlídek na místo přijela vždy jiná záchranná služba z různých koutů světa. Policisté tak museli prokázat i jazykové schopnosti.

Nehoda autobusu s větším počtem zraněných čekala na prvosledové hlídky na třetím stanovišti. Úkolem policistů bylo zajistit místo dopravní nehody, zjistit zdravotní stav všech zraněných osob a na místo přivolat záchranáře a hasiče.

Na předposledním stanovišti došlo v objektu k fyzickému napadení, pobodání nožem a také k ohrožování rukojmích. Policisté měli za úkol vniknout do objektu a zpacifikovat útočníka, kdy v rámci této akce byli nuceni útočníka postřelit služebními zbraněmi. Poté ho měli ošetřit a zajistit místo činu.

Poslední stanoviště obnášelo náročný úkol, kdy hlídkám byla hlášena nehoda dvou vozidel. Jeden z řidičů měl zbrojní průkaz. Celá situace byla vymyšlená tak, že pachatel pronásledoval svou bývalou manželku, kdy došlo ke střetu obou vozidel. Bylo zraněno několik osob. Vozidla začala hořet a následně ozbrojený pachatel vzal rukojmí a z místa nehody odcházel. Hlídky si měly v krátké době poradit s ozbrojeným pachatelem a s řešením dané situace.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 29.05.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy