Přihlásit se do soutěže Vesnice roku mohou obce jen do konce dubna

Už jen několik málo dní zbývá obcím na to, aby se přihlásily do prestižní soutěže Vesnice roku. Jejím cílem je povzbudit venkovské obyvatele k aktivní účasti na rozvoji svého domova a zároveň ukázat veřejnosti, co všechno se jim daří realizovat.

dezinfekce

Termín pro odevzdání přihlášek je 30. dubna. Pro vítěze jsou připraveny lákavé finanční odměny. 

Do soutěže se mohou přihlásit obce vesnického charakteru (včetně statutu města a městyse), které mají maximálně 7 500 obyvatel a které mají zpracovaný strategický dokument zabývající se rozvojem obce, program obnovy vesnice nebo program rozvoje územního obvodu. Řádně vyplněnou přihlášku je potřeba doručit na Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. Přesné instrukce jsou uveřejněny na webových stránkách soutěže - viz zde.

Všechny obce budou nejprve hodnoceny v krajských kolech, která proběhnou během května a června. Celostátní kolo se uskuteční první zářijový týden. V polovině září pak budou v Luhačovicích slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže. Oceněné obce mohou získat finanční odměnu přesahující 400 tisíc korun. Vítězná obec dostane 2 miliony korun a nově také osobní automobil na 2 roky, který zapůjčí partner soutěže Škoda Auto. Loňským držitelem prestižního titulu se stala obec Heřmanov z Kraje Vysočina, v Karlovarském kraji pak vyhrála obec Skalná z Chebska.

O tom, že město Skalná získalo titul Vesnice roku Karlovarského kraje, jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy