Při akci Čištění řeky Ohře se sesbíralo přes 20 tun odpadu

V letošním roce se již po čtvrté konala pod hlavičkou místních akčních skupin Karlovarského kraje akce Čištění řeky Ohře. V pátek 5.4. a sobotu 6. 4. 2019 se tak vydalo celkem zhruba 1700 dobrovolníků vyčistit řeku Ohři po břehu i po vodě na úseku od Chebu až po Stráž nad Ohří a přítoky řeky Ohře, zároveň se čistila také řeka Teplá v Bečově nad Teplou.

dezinfekce

Po vodě čistili dobrovolníci na celkem 80 lodích. Na celém území se podařilo sesbírat předběžně 20 tun odpadu (číslo není konečné, neboť se stále ještě sváží). V letošním roce proběhla již podruhé soutěž o největší kuriozitu, kterou vyhrál student SŠ logistické Dalovice s horským kolem. Jako další zajímavé kuriozity byly nalezeny gauč, čajový servis, nárazník, milostný deníček, několik hraček, velké množství bot, lyže, golfová hůl, část LCD televize a mnoho dalšího.

"Poděkování patří všem zapojeným dobrovolníkům, dále pak všem sponzorům, kteří akci podpořili a také Povodí Ohře s.p., jež poskytlo rukavice a pytle a zajistilo následně po akci svoz nasbíraného odpadu a také všem obcím podél řeky a Karlovarskému kraji, kteří tuto akci podporují. Více zajímavostí a především fotografie naleznete zde. Těšíme se na Vás i příští rok," uvádí za MAS Sokolovsko Anna Maria Schröcková.


Zdroj: Anna Maria Schröcková.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.04.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy