Pozor! Děti se vracejí zpět do školních lavic

Děti se vrátily po dvou měsíčních prázdninách do školních lavic a riziko dopravních nehod se tak v blízkosti škol a přechodů pro chodce výrazně zvyšuje. Děti jsou plné prázdninových zážitků a mohou být tedy ještě mnohdy roztržité a neopatrné.

dezinfekce

Policisté Karlovarského kraje proto radí, aby všichni účastníci v silničním provozu byli zejména v blízkosti školních zařízení a přechodů pro chodce ve svých městech zvláště obezřetní.

Rodiče by však měli své děti na začátek školního roku řádně připravit. Pozornost by děti měly věnovat zejména řádnému přecházení komunikace či zvolení bezpečné cesty do školy a domů. Bezpečná cesta nemusí byt nutně ta nejkratší, za to by měla být co nejbezpečnější. Dítě, které se samo pohybuje v silničním provozu, by mělo znát význam dopravních značek a mělo by vědět, jak správně přecházet komunikaci. Reflexní prvky jsou nyní nutnou výbavou každého chodce, proto myslete na to, aby vaše děti byly pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích viditelné.

V případě, že rodiče své děti do škol vozí autem, měli by je ve vozidlech vozit řádně připoutané v autosedačkách. Také by dále měli myslet zejména na to, že mají děti vysazovat a pak i nabírat na straně chodníku, nikoliv ze silnice.

"Na závěr bychom Vám všem chtěli popřát úspěšný vstup do nového školního roku bez nehod a dalších karambolů," uvádí nprap. Mgr. Věra Hnátková.

Zdroj: Policie ČR

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy