Poustka: Hrad Seeberg zve na velikonoční jarmark (TV Západ)

První letošní akce v rámci festivalu Rok na chebském venkově proběhne na hradě Seeberg na Velikonoční neděli 21. dubna. Půjde o Velikonoční trh a zabijačkové hody.

dezinfekce

„Akce je od 10 do 17 hodin, kdy na návštěvníky bude čekat jednak samozřejmě „zabijačka“ a pochoutky a jednak řemeslný trh a dětské dílny, kde si děti budou moci sami vyrobit svoje zdobené vajíčko nebo další velikonoční dekoraci. Nejen pro děti je určeno pletení pomlázek. Všichni si zde mohou vyzkoušet svoji zručnost s vrbovými proutky,“ přiblížila chystané lákadla kastelánka hradu Seeberg Hana Cestrová.

Část určená pro děti se bude odehrávat pod střechou, kde budou chráněné před případnými výkyvy počasí. 

„A pokud by měl někdo strach z toho, že jitrnici ze zabijačkových hodů bude muset jíst zmrzlou, tak nemusí, na třetím hradním nádvoří bude připraven pártystan i s ohřívači – tedy v případě špatného počasí. Nikdo se nemusí obávat toho, že počasí by mu účast na této akci pokazilo,“ v nadsázce zmínila Cestrová.

Opět budou vypraveny zdarma autobusy z Františkových Lázní z Městských sadů. Je nutné si jen pohlídat čas. Na hradě se bude vybírat vstupné 100 korun, děti za 50. Po celý den bude hrát k dobré náladě Ledecká dudácká muzika. Další informace najdete na stránkách muzea – www.muzeum-frantiskovylazne.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy