Poustka: Goethe navštíví jarmark na Seebergu (TV Západ)

Již tuto sobotu, 20. července, se uskuteční na hradě Seeberg historický jarmark s bohatým programem. Od 10 do 18 hodin se v areálu hradu rozběhne trh tradičních výrobků a řemesel.

dezinfekce

„Historický jarmark je jedna ze čtyř akcí festivalu Rok na chebském venkově. Je to tradiční akce, která se koná již několikátou sezonu a má vždy své téma. Po loňském úspěchu z Dobývání hradu Švédy, jsme letos zvolili téma národopisné – Goethe Čechách,“ uvedla kastelánka hradu Seeberg Hana Cestrová. 

Postava Goetha bude osobně přítomna spolu s dalšími významnými osobnostmi historie a pořadatelé chystají i jedno překvapení. Chybět nebude egerlandský folklór, lidové písně a tance. 

„Samozřejmě k tomu bude přizpůsoben i doprovodný program. Dětské dílničky, ty jsou zde také již tradiční, kdy letos budou tématicky zaměřené k Egerlandskému folkloru. Kromě toho se návštěvníci mohou těšit na bohaté občerstvení, řemeslný trh a určitě pro ně přichystáme ještě nějaké další překvapení,“ slíbila Cestrová. 

Hlavní program začíná po obědě a podobně jako u dalších akcí na Seebergu bude jezdit zdarma autobus ze zastávky Sady ve Františkových Lázních. Vstupné pro dospělé činí 100 korun, za dítě 50 korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy