Potůčky, Svatý Kříž: Na tržnicích proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce

Policisté z Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pokračují v boji proti drogové kriminalitě. Také v měsíci květnu proběhlo policejní opatření s názvem Toxi prevence. Preventivní akce je zaměřena na problematické oblasti, především příhraniční tržnice. V květnu tak proběhly rozsáhle akce na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku a na tržnici na Svatém Kříži na Chebsku.

dezinfekce

Kontroly byly zaměřené na odhalování držení a prodej omamných a psychotropních látek, zejména metamfetaminu a marihuany, s důrazem na distribuci a vývoz drog mimo území České republiky s cílem omezit dopady nelegální prvovýroby drog v České republice na drogovém trhu. Kontrolní činnost byla zaměřena také na kontrolu osob a jejich legálnosti vstupu, pobytu a dodržování povinností cizinců na území České republiky, kontrolu cestovních dokladů se zaměřením na jejich pravost, platnost a zjištění případných padělků. Policisté kontrolovali i cestovní a zdravotní pojištění cizinců.

Výkon služby je i nadále rozdělen do dvou úrovní. Předně výkon služby spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek Policie České republiky na tržnicích v příhraničí Karlovarského kraje a jejich blízkém okolí. V rámci druhé úrovně jsou prováděny preventivní kontroly většího rozsahu. Dále budou také prováděny velké společné kontrolní akce ve spolupráci s dalšími státními subjekty.

Během měsíce května proběhly dvě rozsáhlé preventivní akce. Dne 18. 5. 2019 na tržnici v Potůčkách na Karlovarsku a dne 31. 5. 2019 na tržnici Svatý Kříž na Chebsku. Policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně psovoda se služebním psem na vyhledávání omamných a psychotropních látek zkontrolovali celkem 368 osob a 234 vozidel. Při akci bylo uloženo několik pokut, a to za přestupky v dopravě či za platnost, poškození nebo nepředložení dokladu potřebného ke vstupu do České republiky.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy