Potůčky: Na tržnici proběhla policejní akce

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje pokračuje v boji proti drogové kriminalitě v příhraničí. Nejproblematičtější oblastí jsou asijské tržnice v blízkosti hranic. V současné době je rozdělen výkon služby Policie ČR na tržnicích do dvou úrovní.

dezinfekce

Upřednostňovány jsou velké jednorázové preventivní akce, na nichž se podílejí Česká obchodní inspekce, Živnostenský úřad a Hasičský záchranný sbor. Ve druhé úrovni policisté každodenně provádějí kontroly na asijských tržnicích v Karlovarské kraji.

Další preventivní akce se uskutečnila v pátek dne 23. března 2018 na tržnici v Potůčkách, které se účastnilo na tři desítky policistů z Územního odboru Karlovy Vary, z Odboru cizinecké policie a dopravní policie. Cílem této kontrolní preventivní akce bylo zaměření na prodej drog, nelegálního zboží, kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, osob a vozidel.

Policisté v rámci akce kontrolovali cestovní doklady cizinců, jejich platnost a pravost, ale také prováděli kontrolu vozidel.

Celkem policisté zkontrolovali 188 osob, a to jak prodejce, tak i návštěvníky tržnice. Policejní kontrolou prošlo 78 osobních vozidel, přičemž tři řidiči se v dopravě dopustili přestupku, za který jim byla uložena bloková pokuta. Cizinecká policie řešila blokovou pokutou u 5 cizinců porušení Zákona o pobytu cizinců na území České republiky.

nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy