Potravinová sbírka v Karlovarském kraji byla rekordní

Potravinová sbírka byla letos ve všech ohledech rekordní. V celé republice zajistila 354 tun trvanlivých potravin (loni 312 tun) a 33 tun drogistického zboží (loni 4,6 tun). Rekord padl také v Karlovarském kraji, kde se nasbíralo téměř 14 tun potravin a drogerie.

dezinfekce

„Děkujeme všem dárcům. Velice si ceníme každé konzervy, instantní polévky, zkrátka všeho, co lidé v sobotu během sbírky nakoupili a darovali. Velký dík patří také dobrovolníkům, kteří nadšením a pracovním nasazením ve svém volnu umožnili hladký průběh sbírky. Děkujeme rovněž našim partnerům z řad neziskových a humanitárních organizací, bez kterých by sbírka jen těžko mohla existovat,“ uvedl Milan Hloušek, ředitel Potravinové banky Karlovarského kraje z.s.

Lidé darovali trvanlivé potraviny jako například konzervy, sterilovanou zeleninu, luštěniny, těstoviny, rýži, instantní polévky a dětské výživy a drobné cukrovinky. Potěšitelné bylo, že lidé reagovali na prosby organizátora sbírky a často se letos darovaly i masové a rybí konzervy a další výživově kvalitní potraviny. Z drogistického zboží to pak byly dětské pleny, hygienické vložky či sprchové gely.

O konání potravinové sbírky jsme vás informovali zde.


Zdroj: facebookové stránky Potravinové banky Karlovarského kraje, z.s.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy