Karlovarský kraj pořídil 11 nových defibrilátorů

V krizových situacích mohou před příjezdem záchranky často pomoci policisté či hasiči, kteří jsou na místě zásahu první. Situaci jim usnadní automatické externí defibrilátory, které umožňují zachránit život lidem s náhlou zástavou oběhu. Pořízení nových 11 defibrilátorů zafinancoval Karlovarský kraj.

dezinfekce

„Časná defibrilace podstatně zvyšuje šance na přežití pacienta například při dopravní nehodě. Proto jsem rád, že jsme dnes mohli předat dalších 11 přístrojů , které budou využívat takzvaní first-respondeři, tedy vyškolení městští policisté v Mariánských Lázních i v Chebu, policisté v Kraslicích, Toužimi nebo ve Žluticích, ale také hasiči v dalších místech kraje. Celkem už je po regionu rozmístěno 67 těchto defibrilátorů," uvedl krajský radní Jan Bureš. 

"Ve spolupráci s krajským úřadem byli mobilními AED vybaveni first-respondeři z řad IZS, a to na strategických místech po celém kraji. Rozvoj systému first responderů v Karlovarském kraji pokračuje. Záchranka pracuje na další části projektu, kterou je rozmisťování stacionárních AED a uplatnění proškolených first responderů pomocí systému O2 SOS," uvádí na svých facebookových stránkách Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje.

Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje 
           facebookové stránky Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy