Pomezí nad Ohří: Upozornění pro řidiče

Za účelem zvýšení plynulosti silničního provozu došlo na hraničním přechodu Pomezí nad Ohří (CZE) – Schirnding (DEU) k rozšíření jízdních pruhů směrem do SRN a rozdělení jízdních pruhů zvlášť pro osobní automobily a nákladní vozidla.

dezinfekce

"Apelujeme zvláště na řidiče nákladních automobilů, aby v daném úseku dodržovali dopravní značení a omezení rychlosti. Policisté se setkávají s tím, že právě řidiči nákladních automobilů na snížení rychlosti jízdy zpravidla nereagují a poté náhle zpomalují těsně před odbočením na objízdnou komunikaci. Dále žádáme řidiče nákladních automobilů, aby k jízdě využívali pouze jízdní pruh jim určený, a to pravý jízdní pruh i když není vyznačen vodorovným dopravním značením. Řidiči nákladních vozidel by si měli uvědomit, že přijaté opatření urychluje průjezd právě jejich vozidel přes hraniční přechod,  a proto bychom předpokládali, že právě oni budou dopravní omezení dodržovat nejdůsledněji," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

I přes vyhlášený nouzový stav a plnění úkolů s ním souvisejících, dohlížejí dopravní policisté v Karlovarském kraji na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Nyní však zaznamenali, že někteří řidiči využívají prázdnější silnice k porušování předpisů, zejména k překračování rychlosti, proto se právě na dodržování rychlosti jízdy zaměří ve větším rozsahu.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy