Pohár ze soutěže Logistik Junior putuje do Ostravy

Ve třetím říjnovém týdnu se v Karlových Varech konal v pořadí již 11. ročník celostátní soutěže Logistik Junior SŠ. V tvrdé konkurenci dvaceti přihlášených týmů zazářila Střední škola technická a dopravní Ostrava - Vítkovice, druhou příčku obsadila domácí Střední škola logistická Dalovice a na třetím místě skončila Střední průmyslová škola Ústí nad Labem - středisko Stříbrníky.

dezinfekce

Do soutěže se přihlásilo celkem 60 žáků z Dalovic, Brna, Českých Budějovic, České Třebové, Liberce, Olomouce, Opavy, Ostravy - Vítkovic, Plzně, Břeclavi a z Ústí nad Labem. První den soutěže žáci bojovali o co největší počet bodů v logistice, spedici, logice a ekonomických úkolech, na druhý den pak dostali za úkol připravit prezentaci na téma „Obhájení podnikatelského záměru Obaly - před investory.“

„Na přípravu prezentace měli k dispozici celý večer. Prokazovali své znalosti nejen z aplikované logistiky, ale též uplatnili dovednosti manažerské, prezentační a týmovou spolupráci. Jelikož reflektujeme i na potřeby pracovního trhu v oblasti jazykových dovedností, museli soutěžící obhajovat své práce před dvojjazyčným publikem, českým a anglickým. Získané body poskytly čtyřem nejlepším týmům prostor sázet na své znalosti a svůj tým v soutěži RISKUJ,“ upřesnila Andrea Kovardinská, tisková mluvčí Střední školy logistické Dalovice.

Zahájení i finální soutěž s vyhlašováním výsledků se konaly ve slavnostním sále Obecního úřadu Dalovice. Odměnou pro všechny zúčastněné školy byla exkurze do firmy O-I Manufacturing Czech Republic v Novém Sedle, která se zaměřuje na výrobu obalového skla.

„Tato celostátní akce by se nemohla uskutečnit bez finanční podpory Krajského úřadu Karlovarského kraje, Živého kraje a hlavních partnerů. Rádi bychom jim poděkovali za podporu a předávání cen,“ dodala Kovardinská.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: facebookové stránky Střední škola logistická Dalovice, příspěvková organizace


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 24.10.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy