Podhrad: Rekultivace malého parčíku byla dokončena

Dalším v řadě projektů Nadačního fondu Historický Cheb je nově upravený malý parčík v Podhradu, na ulici Ke křížům, kde se nachází místo s několika smírčími kříži a kamenným podstavcem, na kterém kdysi stála socha sv. Jana Nepomuckého.

dezinfekce

Podle projektu nadace na ploše, která je ohraničena stromy, došlo k renovaci kamenného podstavce pod křížem, místo se doplnilo kamennou lavičkou a prostranství bylo znovu doupraveno.

 „Dne 28. 11. 2017 předala firma ARBO - zahradnictví, která se věnuje projekci a výsadbě soukromých zahrad i veřejné zeleně a dlouhodobě spolupracuje s městem Cheb dokončený projekt rekultivace parku v Podhradu. Zástupce firmy Miroslav Falkenauer a technický dozor stavby Ing. Michal Pospíšil prošli jednotlivé body projektového návrhu a zkontrolovali jejich provedení. Kompozičně byl prostor upraven tak, aby mu byla přidána barevnost, za tímto účelem byly založeny tři záhony trvalek  - pro světlé, polosvětlé a zastíněné partie byly odstraněny. U lavičky, jako dominanty prostoru, byla zvolena kamenná forma, doplňující prostor s dalšími historickými kamennými prvky. Ohled byl brán také na malou možnost jejího poškození či odcizení.

Ocenit provedené úpravy bude možné nejdříve v příštím roce, kdy vysazené rostliny prostor barevně oživí a jednotlivé plochy mezi sebou pohledově propojí. Bude to stejné jako u ostatních projektů krajinných úprav, které nadační fond v posledních letech provedl - příkladem nám může být dnes již velmi pěkné okolí Goethovy lavičky při cestě na Komorní hůrku, či území bývalého hřbitova v Krásné Lípě,“ uvedla Marcela Brabačová, členka správní rady NFHCH.

Cena za zhotovení díla byla 100 tisíc korun bez DPH.

Tímto došlo ke zkrášlení a vytvoření důstojného odpočinkového místa v Podhradu.

O tom, že v rámci projektu nadačního fondu dojde k rekultivaci malého parčíku jsme vás informovali zde.

Více o projektu naleznete zde.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.11.2017 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy