Počerny: O zážitcích ze světa silných motorů bude vyprávět Martin Straka

Fotoreportér a sportovní komentátor Martin Straka, který desítky let nechybí se svým pohotovým fotoaparátem takřka na žádném automobilovém závodě ve světě, se přijede podělit o své zážitky ze světa silných motorů do sportovní klubovny místní tělovýchovné jednoty v Karlových Varech - Počernech. Přednáška se uskuteční v sobotu 1. února od 18 hodin.

dezinfekce

Straka je v současné době jeden z nejlepších tuzemských fotografů prostředí motosportu. Preferuje černobílou fotografii, ale nebrání se ani fotce barevné. Nicméně ve svých mnoha publikacích dává přednost černobílé fotografii. Na jeho snímcích nechybí takové hvězdy jako Michael Schumacher, Niki Lauda nebo Emerson Fittipaldi, ale také třeba Tomáš Enge. Nevyhýbá se při fotografování ale ani obyčejným lidem ze zázemí závodů, jako například hosteskám nebo mechanikům.

Jeho nejoblíbenějším moto závodem je slavná Le Mans. Před dvěma lety mu vyšla reprezentativní fotografická publikace Racing´N´Roll, jež se prodává po celém světě. Kromě fotografování se věnuje Straka rovněž komentování moto závodů v televizi a rozhlase. Přednáška v Počernech bude spojena s projekcí autorových snímků.

Vstupné je dobrovolné.

Pořádá Jan Šedivý.


Zdroj: Rudolf Voleman

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy