Po silvestrovských oslavách hořel v ulicích odpad

Celkem 18 požárů likvidovali hasiči v průběhu silvestrovských oslav a příchodu nového roku. V naprosté většině se jednalo o odpad po zábavní pyrotechnice, tedy bez škody.

dezinfekce

Stejně tak příčinou u většiny těchto událostí je použití zábavní pyrotechniky. Už v podvečer vyjížděli hasiči v Chebu do garáží obchodního centra ke spuštěnému požárnímu poplachu, který měla podle správce centra aktivovat právě pyrotechnika. V Chebu pak tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru odpadu na balkoně bytového domu, požár způsobila odpálená petarda. V Habartově dvě jednotky hasičů zasahovaly u požáru krycí plachty na lešení. Odpad v kontejnerech či zbytky po vypálené pyrotechnice pak v průběhu noci hořely v Ostrově, Toužimi, Sokolově či Karlových Varech. V Lokti hasiči likvidovali požár stromu, stejně tak ve Skalné, u Bečova zase hořel balík slámy. Kromě požárů zasahovali hasiči poslední den starého roku u dopravní nehody v Karlových Varech a na silnici D6, pomáhali s transportem osoby pro záchrannou službu v Plesné a zajišťovali přistání vrtulníku v Sokolově.

Oproti loňskému přelomu starého a nového roku se jedná o nárůst počtu událostí, stejně jako před rokem se ale většina zásahů obešla bez větších škod i zranění.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.01.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy