Františkovy Lázně: Památková rezervace města byla plošně rozšířena

Od 1. ledna 2018 byla lázeňská část města Karlovy Vary, včetně okolí s lázeňskými lesy a lázeňská kulturní krajina Mariánských Lázní povýšena na památkovou rezervaci a památková rezervace města Františkovy Lázně plošně rozšířena.

dezinfekce

V rámci republiky se jedná o první památkově chráněná území takového typu - spojení urbanizovaného prostoru sídla s okolní krajinou - která byla navíc vyhlášena na území jednoho kraje. Na tiskové konferenci dnes o tom informovali zástupci Karlovarského kraje, města Karlovy Vary, Mariánské Lázně i Františkovy Lázně. Vedle toho vstoupily do poslední etapy oba dva nominační procesy statků „Slavné lázně Evropy“ a „Hornický region Krušnohoří/Erzgebirge“ na Seznam světového dědictví UNESCO.

O tom, že Krušnohoří usiluje o zápis do seznamu UNESCO jsme vás již informovali zde.

Jak uvedl předseda komise pro UNESCO při Radě kraje Vojtěch Franta, hornické Krušnohoří by se na Seznam UNESCO mohlo dostat během roku 2019, o nominaci lázeňských měst, která je komplikovanější, protože jde o 11 měst ze sedmi zemí Evropy, by měl Výbor pro světové dědictví rozhodnout na svém zasedání v létě 2020.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy