Otovice: Accolade připravuje investici do prostor pro podnikání

Investiční skupina Accolade připravuje investici do výstavby integrovaného komplexu pro lehkou výrobu, řemeslnou výrobu a související logistiku v Otovicích, na sever od Karlových Varů. Celkem by mohl nabídnout 31 000 metrů čtverečních moderní plochy pro podnikání. Součástí investice je i stavba zeleného parku a části obchvatu obce.

dezinfekce

„Karlovarský kraj je velmi atraktivní lokalitou pro společnosti, které mají zákazníky v Německu, případně ve Švýcarsku, Rakousku. Vidíme to na výsledcích našich nemovitostí v Chebu. Díky našim klientům byl tamní průmyslový park vyhodnocený pro rok 2017 jako ten nejlepší v regionu střední Evropy. To se pak odráží i na mzdách. Díky příchodu Accolade, respektive našich klientů, do Chebu, zde vzrostla průměrná mzda o více než 15 procent. Věříme, že pracovní místa u našich nájemců v Otovicích, by mohla lidem z obce a jejího blízkého okolí nabídnout dobré pracovní uplatnění, které budou mít snadno dostupné,“ vysvětluje Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

O tom, že město Cheb má nejlepší průmyslovou zónu střední Evropy jsme vás informovali zde.

„Prostory nabídneme v prvé řadě společnostem z regionu, u kterých budeme předpokládat, že mohou hledat prostory pro rozšíření svého podnikání. Potenciální nájemce před podpisem smlouvy nejprve představíme radnici Otovic,“ říká Jiří Stránský, ředitel pro rozvoj lokalit Accolade.

„Obec určila, že zde smí být jen lehká výroba, řemeslná výroba a související logistika. Klienty, kteří si od nás pronajímají jiné naše nemovitosti, jsou zejména strojírenské společnosti, elektrotechnické společnosti, dodavatelé pro autoprůmysl či provozovatelé eshopů; do těchto kategorií by spadali i nájemci v Otovicích,“ dodává Stránský.

„Otovice ve svém územním plánu určily podmínky, ze kterých vyplývá, že zde může vzniknout nejvýše 670 pracovních míst. To je ovšem maximální počet. V reálném provozu, na základě našich zkušeností z jiných lokalit, je skutečný počet pracovních míst nižší. Je to dané tím, že nájemci našich nemovitostí jsou společnosti, které ve velké míře spoléhají na robotizaci a automatizaci. A to je zas dané tím, že nové projekty musejí být schopné vytvářet dostatečnou přidanou hodnotu, aby byly schopné dlouhodobě zaplatit své zaměstnance v situaci, kdy dostupných zaměstnanců na pracovním trhu není mnoho,“ vysvětluje Jiří Stránský.

Skupina Accolade v Otovicích nepřipravuje prostory pro podnikání už pro konkrétní nájemce.

„Nejprve musíme dokončit povolovací proces a teprve až pak můžeme prostory k podnikání nabídnout možným nájemcům. Můžeme je nabízet teprve až ve chvíli, kdy jsme schopní garantovat, že prostory pro podnikání budoucímu nájemci dodáme do jasně stanoveného data,“ vysvětluje Lukáš Répal.

„Byli bychom rádi, pokud by se první prostory podařilo zprovoznit kolem roku 2020,“ dodává Stránský.

„Zhruba polovina z celého území, přesně počítáme s tím, že to bude zhruba 48 procent, bude patřit zeleni. Součástí stavby je i park, jehož vybavení – zda v něm bude dětské hřiště, prostor pro pejskaře, jaké stromy a podobně – bude záležet na dohodě s Otovicemi. Společně s nájemními prostory pro podnikání budeme stavět i část silničního obchvatu Otovic, abychom vyřešili dopravní situaci v obci,“ říká Jiří Stránský.

Skupina Accolade v karlovarském kraji působí již v Chebu. Díky nemovitostem Accolade a jejich nájemcům je podle prestižních CIJ Awards 2017 chebský park nejlepší průmyslovou zónou střední a východní Evropy. V Chebu Accolade pronajímá prostory pro podnikání společnosti Tchibo, která odsud provozuje svůj eshop s oblečením; dále společnosti BWI, která v Chebu vyrábí automobilové tlumiče; a společnosti DHL, která zde provozuje servisní a logistické centrum pro německou satelitní televizi Sky Deutschland a také distribuční centrum pro kosmetiku značky Estée Lauder.

Budovy Accolade jsou postavené a provozované tak, aby měly minimální spotřebu energií a vody, produkovaly co nejméně odpadu a byly přívětivé k životnímu prostředí a lidem, kteří v nich pracují. Právě chebské distribuční centrum DHL pro Estée Lauder je v tomto ohledu unikátní tím, že získalo globálně uznávanou certifikaci BREEAM Excellent, což je pro industriální stavbu mimořádně vysoké ohodnocení šetrnosti k životnímu prostředí. I další budovy Accolade jsou však certifikované jen o stupeň níž jako BREEAM Very Good, tedy jako velmi dobré.


Zdroj: Jiří Sochor, PR & MKT Accolade

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy