Ostrov, Wunsiedel: Od soboty se koná přeshraniční projekt Voda v létě

Ostrov a jeho německé partnerské město Wunsiedel spolupořádají velký společný projekt na téma voda v létě. Zahájení se uskuteční v sobotu 12. května ve Wunsiedelu.

dezinfekce

Letos mají Ostrované řadu příležitostí k návštěvě uměleckých a kulturních akcí v partnerském městě Wunsiedel.

Občanské fórum Wunsiedel e. V. ve spolupráci s městem Ostrov - místním Letohrádkem (Galerie umění Karlovy Vary, p. o. Karlovarského kraje) a Domem kultury Ostrov, p. o. vypracovalo německo-český rámcový program "Wunsiedelské vodní hry 2018". Od 12. května do 17. září bude k vidění několik přeshraničních akcí s tématem voda střídavě na různých místech, a to ve Wunsiedelu i v Ostrově.

Společný německo-český projekt je podporován Evropským programem Interreg A (V) jako tzv. malý projekt Euregia Egrensis.

Leták s podrobným kulturním programem zahajovacího dne i následných akcí bude v Ostrově k dispozici v Letohrádku, v domě kultury a v zámku. 

12. května 2018 Wunsiedel - slavnostní zahájení projektu
Od 18 hodin se wunsiedelské náměstí promění v hudební pódium a celé vnitřní město se stane hledištěm. Návštěvníci budou moci objevovat novou tvář města Wunsiedel. Vstupné se neplatí. 

16. června Wunsiedel – vernisáž
Druhým vyvrcholením programu bude 16. června vernisáž 20 umělců v okolí wunsiedelských kašen. Šíře záběru soudobého umění zde sahá od grafiky přes fotografii, nová média, sochy a instalace až k malířství. Mimo jiné bude k vidění i velká vodní instalace českého umělce Lukáše Lercha. 

17. června od 15 hodin Ostrov - barokní zahrada u Letohrádku
Město Ostrov společně s Letohrádkem (Galerií umění Karlovy Vary) se v Ostrově bude rovněž prezentovat řadou partnerských příspěvků. Zahájení výstavy s tanečními vystoupeními a hudebním doprovodem je plánováno na 17. červen od 15 hodin v barokní zahradě u Letohrádku. 

23. června Wunsiedel - slavnost kašen
"Své přátele z Ostrova bychom rovněž rádi srdečně pozvali na tradiční "Brunnenfest" (Slavnost kašen) 23. června. Mohou si prohlédnout slavnostně vyzdobené kašny v celém wunsiedelském Starém městě. Tento festival již dosáhl zařazení na seznam nemateriálního světového kulturního dědictví a symbolizuje, jak je město bohaté na vodu, čímž vytváří ideální prostor pro umělecké ztvárnění cennosti vodních zdrojů. Kromě toho budou během celých letních festivalových her ve Wunsiedelu uspořádány různé další akce k tématu voda. Od přednášek přes workshopy až po putování k pramenům se bude vše točit kolem tématu elementu vody," uvádí Občanské fórum  Wunsiedel e.V. 

Informace o programech od června do září snadno naleznete na webové stránce - zde.


Zdroj: město Ostrov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.05.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy