Ostrov: Vyhrožoval lékařům v době, kdy se snažili zachránit ženu v ohrožení života

V dubnu letošního roku před objektem psychiatrické ambulance nemocnice v Ostrově zkolabovala žena, čehož si všiml její třiačtyřicetiletý bývalý přítel, který šel okamžitě za lékařem psychiatrické ambulance.

dezinfekce

Ten, když se o zdravotních komplikacích ženy dozvěděl, šel jí okamžitě poskytnout první pomoc. V tu chvíli začal třiačtyřicetiletý muž lékaři vyhrožovat smrtí, pokud nepůjde rychle.

Před budovou pak vulgárně nadával a vyhrožoval újmou na zdraví zakročujícím lékařům i zdravotnímu personálu v době, kdy z jejich strany probíhaly záchranné práce na obnovu základních životních funkcí ženy, která přestala dýchat. Muž měl neustále nadávat, křičet na zdravotníky, vyhrožovat újmou na zdraví i smrtí, pokud se ženu nepodaří zachránit. Přitom své výhružky a agresivní chování umocňoval prudkým házením židlí okolo sebe. Tím závažně ztěžoval zákrok a výkon všech zasahujících pracovníků, kteří měli strach o své zdraví, život i o samotný průběh jejich zdravotnického výkonu v době, kdy byla žena v ohrožení života. Ženu se i přes ztížené podmínky podařilo zachránit.

Policisté z Obvodního oddělení Ostrov muži sdělili podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

K uvedenému incidentu, který nebyl pro zachraňující osoby jednoduchý, ba naopak složitější, se vyjádřila také tisková mluvčí Nemocnice Ostrov paní Singerová.

„Agresivita pacientů a jejich rodinných příslušníků či jejich doprovodů není v českých nemocnicích výjimkou a nemocniční personál je mnohdy vystaven náročným situacím. V tomto případě udělali zdravotníci ostrovské nemocnice maximum pro záchranu lidského života, zachovali se profesionálně i přes velmi nestandardní chování bývalého partnera ohrožené ženy,“ uvedla.

nprap. Bc. Michal Žáček


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy