Ostrov: Vloupal se do bytu. Při krádeží věcí byl ale přistižen

Ostrovští policisté dopadli zloděje z Chomutovska, který kradl v Ostrově. Takového jednání se měl dopustit v neděli dne 17. března 2019 ve večerních hodinách. Vloupat se měl do jednoho z místních domů, přičemž vnikl do bytu, který měl celý prohledat. Z domu následně odcizil, co mu přišlo pod ruku.

dezinfekce

S sebou si odnesl např. šperky, různé oblečení, kosmetiku, elektroniku, hračky nebo třeba několik nabíječek na mobily. Všechny tyto odcizené věci měl vynosit na chodbu domu do společných prostor a poté se vrátit do bytu ještě pro elektrokolo. I to se snažil vynést na chodbu, kde však byl přistižen uživatelkou bytu s jejím přítelem. Ti ihned na místo přivolali policisty. Muž se snažil s částí lupu utéct, ale nepodařilo se mu to. Na místě byl zadržen ostrovskou policejní hlídkou, které všechny odcizené věci dobrovolně vydal. Škoda, kterou by majitelům krádeží způsobil, byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun. Policisté muže převezli na policejní služebnu, kde mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se stejného trestného činu dopustil v posledních třech letech opakovaně.


nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.03.2019 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy