Ostrov: Veřejnosprávní obor na SPŠ zůstane (TV Západ)

Po návštěvě ředitele ostrovské Střední průmyslové školy revokovala Rada Karlovarského kraje své rozhodnutí o uzavření studijního oboru Veřejnosprávní činnost. Pro tuto změnu bylo hned několik argumentů.

dezinfekce

„Dozvěděl jsem se, že ty dvě třídy, které v současné době v Ostrově jsou, tak jsou úplně o jiné kvalitě žáků, protože jsem si nechal poslat výsledky přijímacího řízení. Z výsledků je zřejmé, že jsou to studenti standardní, kdy bych řekl, že spíše i úspěšnější u přijímacího řízení. A co bylo pro mě i zásadní je stav  učitelského sboru, protože jsme se dozvěděli, že by v září přišli dva až tři učitelé o práci a v průběhu čtyř let 8 učitelů,“ popsal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis. 

„Naší koncepcí naší školy bylo to, abychom dostali jeden technický obor, abychom to sociální klima, které ve škole je, přizpůsobili trošku výhodněji pro naše studenty. Další věcí bylo, že ten obor rozvíjíme už dva roky, kdy jsme to převedli ze Střední školy z Nejdku. V podstatě jsme obměnili pedagogický sbor, zlepšili jsme ho a zlepšila se výrazně kvalita žáků, kteří k nám přišli, takže si myslím, že tam má své místo tento obor,“ dodal ředitel SPŠ Ostrov Pavel Žemlička. 

Naproti tomu přijde o tento obor Integrovaná střední škola technická a ekonomická v Sokolově. 

„Já osobně mám i trošku výčitky vůči panu řediteli, protože ten to celé odpracoval v Sokolově. Je to trošku zvláštní situace, máme tam Policejní školu, pokud to dobře dopadne, přijde tam Vojenská škola. Musíme tam přesouvat žáky Živnostenské školy, s tím je ale potřeba opravdu znovu zdůraznit, že tam máme pobočku Střední policejní školy. Hovořil jsem s panem ředitelem i s vedoucím odboru vzdělávání Ministerstva vnitra a podle jejich vyjádření, je to škola, která vlastně je svým způsobem veřejnosprávní činnost, že děti poté mají uplatnění v oborech stejně tak, jako veřejná správa v Ostrově. Co je podstatné asi říci, je, že úspěšnost žáků v Holešově, kde ta škola je, je 98 procent u maturit, což je samozřejmě unikát,“ přiblížil hejtman.

V Sokolově bude přesun škol připomínat slavný film Kulový blesk. Má se změnit sídlo policejní školy, která přejde z ISŠTE do budovy v ulici Komenského. Ta patří škole Živnostenské, jejíž žáci by dílem přesídlili do své mateřské školy na Šenvertu, další pak na právě na ISŠTE. Zde by celé páté patro měli obsadit studenti chystané vojenské školy. Vše by se mělo odehrát do začátku nového školního roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy