Ostrov: Ve městě hořela střecha základní školy

Požár zasáhl střechu budovy základní a mateřské školy v Ostrově na Karlovarsku. Hořet zde začalo v noci z pátku na sobotu. Oheň na střeše oznámili svědci na tísňovou linku krátce po půlnoci. Hasiči po příjezdu na místo potvrdili, že vidí plameny v nejvyšším patře budovy.

dezinfekce

Hasiči po příjezdu na místo potvrdili, že vidí plameny v nejvyšším patře budovy. Oheň zasáhl dřevěné krovy pod plechovou střechou, v místě požáru byla velmi malá viditelnost a vysoké teploty, oheň se šířil dál do dřevěné konstrukce střechy. Vyhlášený byl druhý stupeň požárního poplachu, na likvidaci požáru hasiči použili také speciální řezací a hasicí zařízení Cobra. Do dvou hodin od nahlášení měli hasiči požár pod kontrolou, plameny se dál nešířili, zasaženo bylo zhruba 30 metrů střechy. Zásah byl ukončený v ranních hodinách, během dopoledne se na místo vrátili hasiči, aby na žádost vedení Města Ostrov pomohli s provizorním zakrytím poškozené střechy. Zároveň se na místo vrátil i vyšetřovatel požárů, který jako pravděpodobnou příčinu vzniku požáru určil manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Předběžná škoda je odhadnuta na 800 tisíc korun.

O této události jsme vás informovali zde.

Používání zábavní pyrotechniky výrazně zvyšuje riziko vzniku požáru. Hasiči proto radí používat tuto pyrotechniku s maximální opatrností, ideálně přenechat používání pouze odborně způsobilým osobám. Při domácím použití je nutné dodržovat zásady, jak s pyrotechnikou nakládat co nejbezpečněji. Především kupovat tuto pyrotechniku, která má odpovídající povolení a atesty a je k ní přibalen návod na použití v českém jazyce. Stejně tak je potřeba manipulovat s pyrotechnikou zásadně na volném prostranství, v dostatečné vzdálenosti od dalších objektů. Pokud dojde k selhání této pyrotechniky a následně ke vzniku mimořádné událostí, je na místě bez zbytečného prodlení obrátit se o pomoc na tísňovou linku 112 či 150.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.12.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy