Ostrov: V nočních hodinách oloupili dva muže

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 20 a 25 let, které obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů výtržnictví a ublížení na zdraví, kterých se dopustili ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

Nejprve v úterý dne 12. února 2019 po 20:00 hodině měli společně požadovat v Ostrově po 20letém muži peníze. Ten šel se svým kamarádem z obchodu, kdy jim oba obvinění zastoupili cestu a nechtěli je nechat odejít, dokud jim nedají peníze. Vyhrožovali jim i fyzickou újmou, a proto jim 20letý muž z obavy fyzického násilí, předal 100,- korun. Poté šli domů, avšak oba obvinění je neustále pronásledovali a požadovali po nich další peníze. Ze strachu jim předali dalších 50,- korun.

V ten samý den o tři hodiny později měli společně vstoupit do cesty dalšímu 39letému muži. Toho následně napadli několika údery pěstí do hlavy. Napadený muž se měl rozeběhnout z místa pryč, ale oba obvinění muži ho začali pronásledovat, až ho nakonec dohnali. Poté ho opět fyzicky napadli, načež se poškozenému muži podařilo zatelefonovat na tísňovou linku 158. Toho se zalekli a z místa utekli pryč. Oba muže však policisté zadrželi.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby. Soudce je ve čtvrtek dne 14. 2. 2019 v podvečer poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny jim tak oběma hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Starší z mužů se výtržnictví dopustil opakovaně, neboť byl v minulosti již za tento trestný čin odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech k trestu odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy