Ostrov: Strážníci poskytli první pomoc těžce zraněnému muži

Události ve městě Ostrov za měsíc červenec 2019.

dezinfekce

I králík může zachránit život
12. 7. 2019 po jedné hodině odpolední přijala hlídka MP neobvyklou žádost od PČR, která hledá ženu bydlící na území města Ostrov a jedinou indicií bylo to, že chová větší množství králíků. Žena totiž na svém facebookovém účtu zveřejnila příspěvek, ze kterého bylo patrné, že si chce ublížit. Strážníci díky místní znalosti zjistili, kde žena bydlí a okamžitě vyjeli na místo jejího bydliště, kde tuto ženu vypátrali. Žena byla velice rozrušená, ale v pořádku. Strážníkům uvedla, že jde o nedorozumění, že celá věc byla psána formou žertu. Poté co se strážníci, policisté i záchranáři „pobavili,“ byla žena převezena k dalšímu vyšetření.

Těžké zranění
15. 7. 2019 v 8:50 místního času hlídka řešila závažné oznámení občana s tím, že se na Mírovém náměstí nachází zraněný muž, který ztratil rovnováhu a upadl na zem. Zřejmě si tímto pádem způsobil krvácející zranění na hlavě. Hlídka na místě pomohla s poskytnutím první pomoci při resuscitaci a uložení do stabilizované polohy těžce zraněného. Muž bohužel nereagoval na žádné podněty. Následně na místo dorazila RZS a muže si převzala do své péče. Pro závažnost zranění byl k případu přivolán vrtulník, který muže následně transportoval do Fakultní nemocnice v Plzni.

Tak zase nebudeme vonět
21. 7. 2019 v dopoledních hodinách řešila hlídka MP nezákonný prodej u obchodního centra v Severní ulici. Na místě se nacházel muž, který nabízel nic netušícím lidem parfémy a nefunkční hodinky. Podle sdělení jednoho z oznamovatelů zkoušel muž prodejní techniku ve stylu „kamarád.“ Nejdříve s lidmi navázal slovní kontakt, poté je požádal o cigaretku a v tu chvíli začala nabídka toho nejlepšího zboží skoro zadarmo. Na hlídku MP však  dojem neudělal. Ti nejen, že od něj nic nekoupili, ale ještě navíc mu zboží zabavili a společně s návrhem na projednání přestupku předali na správní orgán k projednání.

Dopravní nehoda
Hlídka MP dne 29. 7. 2019 při výkonu hlídkové činnosti přijela k místu dopravní nehody dvou osobních vozidel. Na místě se nacházela jedna zraněná mladá žena, které byla hlídkou poskytnuta první pomoc a nasazen krční límec, protože si dívka stěžovala mimo jiné na bolest krku. Po příjezdu RZS byla žena vyšetřena a posléze převezena do nemocnice v Karlových Varech. Hlídka MP na místě usměrňovala dopravu do odtahu obou vozidel. Strážníci tímto děkují místní nemocnici, která se stará o vybavení jejich zdravotních brašen, které ve spojení se zdravotním výcvikem, kterým každoročně strážníci procházejí, jistě přispívají k profesionální první pomoci ze strany MP.

Striptýz zdarma
Pár „šťastlivců“ se mohlo kochat pohledem na nahé tělo ženy, která v pravé poledne 31. 7. 2019 předvedla striptýz přímo na silnici v Dolním Žďáru. Bohužel k její smůle pro toto jednání neměli moc pochopení strážníci a jedinou odměnou, které se jí dostalo, bylo umístění na protialkoholní záchytce v Sokolově.

SENIOR EXPRES
V měsíci červenec - provedeno 250 jízd, službu využilo 128 osob, vybráno bylo 5000,- Kč.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy