Ostrov: Strážníci dopadli podomní prodejce energií

Strážníci MP řešili oznámení, ve kterém figurovaly dvě ženy, které nabízely levnější elektřinu v domácnostech.

dezinfekce

Události ve městě Ostrov za měsíc únor 2019

Dne 9.2.2019 přijali strážníci žádost o spolupráci s PČR Ostrov při pátrání po muži, který byl podezřelý z vloupání do zahradní chatky. Hlídka se tedy ihned vydala do katastru města se zaměřením na tuto osobu a bohužel pro podezřelého jej hlídka cca po deseti minutách dopadla a převezla na služebnu OO PČR Ostrov.

Dne 12.2.2019 v nočních hodinách hlídka MP přijala žádost o spolupráci od policisty OOPČR Ostrov za účelem prověření oznámení, kdy nějací dva mladí muži mají napadat občana v ulici Družební. Hlídka vyrazila na místo události, kdy při příjezdu na místo na hlídku mával u přechodu stojící muž. Z jeho chování bylo patrné, že se jedná o poškozeného, který ukazoval ve směru k pachatelům. V tom okamžiku  jeden ze strážníků spatřil mezi vozidly vyhlížející postavu mladého muže, který se okamžitě dal na útěk, první z mužů ještě stihl hlídkám PČR a MP utéct, ale druhý již nikoliv, ten totiž stihl uběhnout jen pár desítek metrů a poté byl chycen jedním ze strážníků a policistou, který přijel na místo stejně jako hlídka MP. Hlídka PČR si na místě celou věc převzala z důvodu podezření z trestného činu, protože jak se ukázalo, tak napadený v ul. Družební nebyl jediný.

19.2.2019 bylo přijato oznámení od pracovníka bezpečnostní agentury v OD Tesco, že byl zachycen pachatel krádeže, který začíná být mírně agresivní. Po příjezdu hlídky MP na místo ho však jeho agresivita přešla, protože již věděl, že z této situace jen tak nevykličkuje. Lustrací přes PČR totiž bylo zjištěno, že muž byl v předchozích letech za obdobnou činnost trestán. Částka kradených věcí něco málo přes 1400,- Kč se mu tedy stala osudnou.

Strážníci MP opět museli 20.2.2019 řešit oznámení, kde figurovaly dvě ženy, které nabízely levnější elektřinu v domácnostech. Oznamovatelka uvedla, že by se mohlo jednat o tzv. „šmejdy.“ Hlídka MP měla v tomto případě i trochu štěstí, protože když se dostavila ke vchodu do paneláku, zazvonila na muže, u kterého zrovna tyto dvě ženy byly a nabízely mu levnější elektřinu a k tomu jako bonus i podpis smlouvy. Když se ženy dozvěděly, že je na blízku i hlídka MP, tak chtěly kvapně místo opustit, to se jim ale nepovedlo. Obě ženy byly hlídkou MP vyzvány k prokázání totožnosti a též, aby se dostavily na služebnu MP Ostrov k sepsání zápisu o podání vysvětlení. Obě ženy výzvě vyhověly a po těchto úkonech se budou muset po nějakém čase dostavit ke správnímu řízení na MěÚ Ostrov.

Dne 21. 02. 2019 ve večerních hodinách přijala hlídka MP Ostrov oznámení o muži, který hází kameny do okna své bývalé přítelkyně, chová se agresivně a vulgárně zde nadává. Hlídka na místě zastihla muže, který hlídce uvedl, že se snažil dostat do bytu bývalé přítelkyně, aby si zde vyzvedl své osobní věci, ale ona mu neotvírá. Hlídka MP Ostrov kontaktovala bývalou přítelkyni muže, která uvedla, že se s přítelem před půl rokem rozešli a od té doby jí obtěžuje a uráží ji. Žádné osobní věci u ní v bytě nemá a nepřeje si, aby k ní do bytu chodil. Hlídka MP Ostrov se muži snažila vysvětlit, že jej přítelkyně do bytu pouštět nemusí a on na to nemá žádné zákonné právo, muž tedy poté slíbil, že z místa odejde, což také učinil. Ten se ale asi po půl hodině vrátil a stál poblíž domu. Oznamovatelka chtěla, aby strážníci o přítomnosti muže věděli, když bude zase nějaký problém. A ten opravdu nastal okolo půl osmé večer, kdy se bývalá přítelkyně muže chystala jít za kamarádkou. Hlídka MP tedy vyjela na místo, kde zastihla agresivního muže, který byl zjevně pod vlivem alkoholu. Ve chvíli, kdy kolem procházela jeho bývalá přítelkyně, pokusil se za ní rozběhnout, v čemž mu bylo hlídkou MP Ostrov zabráněno. U muže byla poté provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 3 promile. Vzhledem k tomu, že muž pod vlivem alkoholu budil veřejné pohoršení svým vulgárním projevem, choval se agresivně a bylo důvodné podezření, že se pokusí napadnout svojí bývalou přítelkyni, byla mu přiložena služební pouta a byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 18.03.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy