Ostrov: Slavnostní přijetí nových policistů a předání ocenění policistům a občanským zaměstnancům

V pátek dne 2. listopadu 2018 na Městském úřadě v Ostrově nad Ohří za Husitského chorálu zazněla slova vrchního praporečníka „Čestná jednotko směr přímý pochodem vchod“ a čestná jednotka s praporem Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje napochodovala do Dvorany, kde byli nastoupeni nově přijatí policisté.

dezinfekce

V těchto krásných prostárách se sešli policisté u příležitosti skládání slavnostního slibu nových policistů a předávání ocenění policistům a občanským zaměstnancům Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Prostorem Dvorany zazněla hymna České republiky a poté Krajský ředitel plk. Mgr. Petr Macháček, uvítal všechny přítomné.

„Složení slibu příslušníka Policie České republiky je nejen formálním aktem přijetí k Policii ČR, ale je to především závazek vůči veřejnosti, vůči občanům České republiky. Jeho obsah, který za chvíli uslyšíme, vystihuje jak náročná služba nové policisty čeká a k čemu je vlastně zavazuje. Rozhodl jsem se proto zavést novou tradici v našem ředitelství a minimálně jednou ročně uskutečnit složení slibu nových policistů tímto slavnostním způsobem," uvedl  plk. Mgr. Petr Macháček.

"V tomto roce je slavnostní akt umocněn tím, že ČR oslavila 100 leté výročí od vzniku samostatného Československého státu. Přeji Vám všem pevné zdraví, hodně úspěchů jak v profesním, tak soukromém životě a aby jste se vždy vrátili domů ze služby živí a zdraví,“ sdělil ředitel.

Slavnostní slib skládalo celkem 42 nově přijatých policistů. Stržm. Diana Sedláčková předstoupila před své kolegy a přednesla služební slib.

„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život, tak slibuji,“ přednesla služební slib stržm. Diana Sedláčková. 

„Tak slibujeme,“ zaznělo sborově napříč celou Dvoranou z úst policistů.

Slavnostnímu aktu přihlíželi také jejich rodinní příslušníci.

Předzvěstí dalšího slavnostního aktu byla fanfára, po které následovalo předávání ocenění policistům a občanským zaměstnancům ředitelství za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních či pracovních výsledků a trvalý přínos k budování a prosazování dobrého jména Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. Celkem 30 oceňovaných si tak z rukou pana ředitele převzalo medaili, certifikát a ženy navíc i růži.

Na závěr celé akce, poděkoval krajský ředitel policistům a občanským zaměstnancům za jejich pracovní výkony, nováčkům popřál hodně pracovních i osobních úspěchů a všem klidné a pohodově nadcházející vánoční svátky. 

Než byl zavelen rozchod, obešel ředitel ještě všechny začínající policisty, aby se s nimi osobně poznal a potřásl jim rukou.

"Jsme rádi, že jsme naše nové kolegy slavnostně přivítali v našich řadách a jistě se tento slavnostní akt stane v našem krajském ředitelství tradicí," uvedla mjr. Mgr. Kateřina Böhmová.


mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 06.11.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy