Ostrov: Pozvánka na Den otevřených dveří místního zámku

Město Ostrov srdečně zve zájemce o prohlídku zámku na neděli 9. září. V rámci Dnů evropského dědictví (EHD) se již popáté návštěvníkům odkrývají zajímavé, při návštěvě úřadu běžně nepřístupné prostory.

dezinfekce

I letos je pro návštěvníky připraven příjemný program, který začíná ve Dvoraně v 10:00 úvodním vystoupením karlovarského komorního tria Piacere. Dobová hudba v podání tří krásných dam bude podkreslovat atmosféru prohlídek až do 13.00.

Ochotní zaměstnanci městského úřadu provedou každého zájemce zámkem a po cestě doplní zajímavé informace. V místnostech, ve kterých byla objevena a zrestaurována historická malba, doprovodí návštěvníky kostýmovaní herci – Ochotníci Ostrov. Součástí trasy je i zastupitelský sál.

Informace k prohlídce zámku
Přístup do zámku bude hlavním vchodem u Bílé brány (u vlajek).

Vstup je bezplatný, možný pouze s doprovodem průvodce kdykoliv v čase 10:00 – 15:00.

Po celou dobu dne otevřených dveří bude k dispozici bufet ve Dvoraně.

Prohlídka nejzajímavějších míst trvá cca 45 minut, přizpůsobena je ale i návštěvníkům s omezenými časovými možnostmi.

Ve Dvoraně a bufetu můžete pobýt dle vašich časových možností. K dispozici je expozice artefaktů nalezených v rámci geologického průzkumu před rekonstrukcí zámku, či fotodokumentace objektu před a při rekonstrukci. Aktuálně je zde také výstava Osudové osmičky Ostrova.

Prohlídka zámku je zajímavá pro každého, zvláštní nádech nostalgie má určitě pro absolventy a pedagogy Střední průmyslové školy Ostrov, která v objektu sídlila v letech 1962 - 2012. 

Po kompletní rekonstrukci se objekt v srpnu 2014 stal sídlem Městského úřadu Ostrov.

Z Rastattského nádvoří je vstup do Infocentra zámek, které patří Domu kultury Ostrov a nabízí bezplatné prohlídky výstavních prostor v suterénní sala tereně i v podkrovní expozici se šlikovskou kazetou.

V Infocentru budou zakončeny prohlídky prostor městského úřadu, poté je možné domluvit si s pracovnicemi Infocentra prohlídku výstavních síní. Pro děti bude v Infocentru připravena tvůrčí dílna, kde si budou moci vyrobit pamětní placku.

"Děkujeme Elišce Failové z Domu kultury Ostrov za zajištění hudby ve Dvoraně, za tvůrčí dílnu i za Franzisku Sybillu Augustu, princeznu ostrovskou, která v jejím v podání ožívá při zvláštních příležitostech – i tentokrát vás přivítá při vstupu do zámku," uvádí na svých stránkách město Ostrov.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy