Ostrov: Péče o trávníky ve městě

V souvislosti s nedostatkem vláhy v krajině i ve městě je stále častěji diskutováno sekání trávy ve městě. Zda a jak často sekat, kde nesekat a když sekat, tak na jakou výšku.

dezinfekce

Dle prognóz nás do budoucna čekají horká a suchá léta a i město Ostrov s touto situací pracuje. Letošní jaro nebylo tak extrémně teplé jako to minulé. Občas zapršelo a tráva rostla. Travnaté plochy jsou sekány na vyšší délku než v minulých letech a sekání probíhá ve volnějším tempu, než bylo zvykem. Klasická seč je také střídána s mulčováním. Drobné kousky mulčované trávy zůstanou ležet na pozemku, zetlí a působí jako hnojivo pro obnovení a zlepšení kvality porostu a pomáhají držet vláhu. Téma o omezování počtu sečí vzhledem k suššímu období je bohužel často špatně uchopeno. Omezování sečí má smysl jen cca od konce června do konce září. Naopak v jarním období, tedy v období nejintenzivnějšího růstu je kosení žádoucí, protože podporuje odnožování a tím zahušťování trávníku. Ponechání trávníku bez zásahu by znamenalo jeho degradaci.

"Letní teploty a vedro jsou teprve před námi. Sekání travnatých ploch bude i přes léto probíhat dle aktuální situace a klimatických podmínek," uvádí na svých stránkách město Ostrov.

"Ve městě se bohužel vyskytl nešvar v podobě krádeží vysazených květin a keříků. Na některých místech byla dokonce odcizena i mulčovací kůra od proběhlých výsadeb. Naše snaha zvelebit prostory ve městě pak přichází nazmar. Nazmar přicházejí také nemalé peníze, které péče o zeleň stojí. Žádáme tímto dotyčné jedince, aby od tohoto jednání upustili," uvádí dále.


Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy