Ostrov: Opilý muž, zmatený senior, krádež telefonu či opilý řidič. Takový byl měsíc srpen z pohledu strážníků

Dne 3.8.2018 ve 22:30 hodin přijala hlídka MP Ostrov oznámení o muži, který leží na chodníku nad schody v ul. Lidická a je zřejmě pod vlivem alkoholu.

dezinfekce

Hlídka MP se dostavila na místo, kde se nacházel ležící muž, který měl v oblasti obličeje zaschlou krev a odřené levé koleno. Muž vnímal, ale špatně artikuloval a hlídce sdělil, že požil alkoholické nápoje. Muž byl hlídkou vyzván k prokázání totožnosti, ten s hlídkou spolupracoval a sdělil, že bydlí v ul. Mánesova a doma by se měla nacházet jeho matka. Vzhledem k situaci byl hlídkou MP Ostrov nabídnut doprovod do místa bydliště. Oba strážníci tak podpírali muže, který nebyl skoro schopen chůze. Muž v ul. Mánesova před domem sdělil hlídce, že domů nechce a začal klást odpor. Z tohoto důvodu byl poučen, že může být odvezen na PASZ Sokolov. Muž dále trval na tom, že domů nepůjde, tak se jeden ze strážníků chtěl vrátit do ul. Lidická pro služební vozidlo, aby mohli strážníci převézt muže na PASZ Sokolov. Když se toto muž dozvěděl, začal být agresivní a snažil se strážníka odstrčit, aby mohl z místa odejít. Jeho agresivita stále rostla, proto byly použity hmaty a chvaty ke svedení muže na zem a muži byly přiloženy pouta. Z důvodu použití hmatů, chvatů byla na místo přivolána RZS. Po příjezdu RZS byla muži provedena zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 3,4 promile, následně byl na místě RZS ošetřen a poté na žádost lékařky za asistence hlídky MP Ostrov převezen do nemocnice k ošetření. Po ošetření v nemocnici byl lékařem doporučen převoz na PASZ. Muž po převozu i na PASZ jevil známky agresivity, neustále pokřikoval vulgární výrazy. Po umístění na celu opakovaně mlátil pěstmi do dveří a pokřikoval.

Dne 11.8.2018 v 11:03 bylo strážníky přijato oznámení od zaměstnankyně ČD, že na nádraží se nachází asi 90-ti letý zmatený muž, který chtěl jet do Vojkovic, avšak vlak jede až ve tři hodiny odpoledne, dále uvedla, že muž má na sobě pouze župan a pantofle. Po příjezdu na místo hlídka MP na nádraží na lavičce zjistila starého muže, který sdělil, že bydlí ve Vojkovicích a v Ostrově byl navštívit prarodiče, avšak ti nebyli doma, dále sdělil, že se musí hlídka MP vydat s ním za nádraží, aby společně přivolali jeho tři kočky, které by se mohli v okolí ztratit, muž u sebe neměl žádný doklad totožnosti, a proto na místo byla přivolána hlídka PČR Ostrov. Také z důvodu, že by muž mohl mít nějaké zdravotní problémy a byl zmatený, přivolala hlídka MP na místo RZS. Po příjezdu RZS byl muž vyšetřen a po příjezdu hlídky PČR ztotožněn. Hlídky se poté domluvili s RZS na převozu muže do jeho bydliště v Ostrově. Muž neměl bohužel nikoho doma a tak bylo od sousedů zjištěno, že se s ním zdržuje občas dcera, ta byla posléze kontaktována a přivezena na místo hlídkou PČR Ostrov, hlídka MP mezitím sečkala na místě s mužem. Dcera si muže po příjezdu převzala do péče.

Dne 17. 08. 2018 v čase 19:40 přijala hlídka MP Ostrov oznámení od obsluhy kamerového systému, že na Mírovém náměstí sedí na lavičce skupina mladistvých a jedna z dívek v červeném tričku odhodila do křoví obal od sušenky. Hlídka MP Ostrov na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Za lavičkou, na které mladiství seděli, ležel odhozený obal od sušenky. Na dotaz hlídky MP Ostrov proč dívka odhodila obal na trávu, mladistvá odvětila, že o ničem neví a žádný papír nevyhodila. Proto byla hlídkou vyzvána, aby jí následovala na služebnu MP Ostrov, kde jí bude ukázán kamerový záznam. To dívka odmítla se slovy, že nikam nepůjde a odmítla hlídku následovat i po opětovné zákonné výzvě s upozorněním, že pokud odmítne hlídku následovat, dopustí se přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Následně byla vyzvána s výstrahou, že pokud neuposlechne, bude proti ní použito donucovacích prostředků. Mladistvá i nadále odmítla hlídku následovat a proto proti ní bylo použito donucovacího  prostředku hmatů a chvatů, k dopravení mladistvé na služebnu MP Ostrov. Vzhledem k tomu, že se mladistvá aktivně bránila, byly jí přiloženy služební pouta a byla dopravena na služebnu MP Ostrov, kde jí byly služební pouta sundána. Na služebně MP Ostrov byla zjištěna totožnost dívky. S tou bylo domluveno, že se k projednání přestupku dostaví  na služebnu MP Ostrov i se svým zákonným zástupcem. Dne 18. 8. 2018 se dostavila dívka se svou matkou. Ta, ani dívka s přestupkem nesouhlasily a proto byla celá věc předána na MěÚ Ostrov.

Dne 28.08.2018 v 20:38 hodin byla přijata žádost o spolupráci s PČR Ostrov, z důvodu zaneprázdnění hlídek PČR s tím, že se na služebnu PČR Ostrov dostavil mladík který sdělil, že strýci svého kamaráda půjčil mobilní telefon, který s ním odešel neznámo kam. Operační PČR dále uvedl, že poškozený nezná bydliště ani jméno muže, který mu telefon odcizil, ale jeho kamarád bydliště zná. Tímto byla hlídka MP požádána, zda by s poškozeným mohla zajet za uvedeným kamarádem, který zná bydliště podezřelého,  poté se pokusit podezřelého vypátrat v místě bydliště a dále jednat dle zákona. Hlídka MP žádosti vyhověla, na služebně PČR vyzvedla poškozeného, se kterým kontaktovala kamaráda, jenž měl znát bydliště podezřelého. Poté, co hlídka MP zjistila bydliště a jméno podezřelého, ihned s poškozeným vyrazila do ul. Dukelských hrdinů, kde se měl podezřelý zdržovat. Hlídka MP posléze zaklepala na byt, kde otevřel podezřelý, ten pozval hlídku MP spolu s poškozeným do bytu, kde mu bylo sděleno, o co se jedná. Poškozený podezřelému na místě sdělil, ať okamžitě vrátí telefon, který odcizil. Podezřelý uvedl, že žádný telefon nemá, dále uvedl, že si sice od poškozeného telefon půjčil, ale poté mu jej hned vrátil. Poškozený tvrdil, že to není pravda a aby si nevymýšlel. Hlídka MP požádala podezřelého, zda by byl ochotný otevřít šatní skříň, která byla v pokoji, a ukázal obsah této skříně. Podezřelý souhlasil, otevřel skříň a začal ze skříně vyndávat oblečení. V tu chvíli z hromádky oblečení vypadl mobilní telefon. Poškozený identifikoval tento telefon jako svůj a podezřelý tvrdil, že to není on, protože tento telefon má již dva dny. Hlídka MP vyzvala poškozeného, zda by mohl přinést z místa svého bydliště krabici od telefonu s výrobním číslem, jelikož z mobilu bylo vše vymazáno a tak jej nešlo na místě identifikovat. Poškozený souhlasil. Po tomto se podezřelý ke krádeži přiznal, s přestupkem souhlasil, a proto mu byla uložena tučná pokuta. O celé věci byla vyrozuměna PČR Ostrov.

Dne 29.08.2018 v 19:50 bylo hlídkou přijato oznámení o muži, který se pořádně neudrží na nohou a který nastupuje do vozidla červené barvy. Oznamovatel má podezření, že je muž pod vlivem alkoholu a bude se snažit s vozidlem odjet. Hlídka MP oznámení prověřila a na parkovišti u Starého náměstí si povšimla červeného vozidla, ve kterém seděl muž, který po chvíli vozidlo nastartoval a snažil se odjet z parkoviště. Hlídka MP vozidlo při odjezdu z parkoviště zastavila, vyzvala řidiče k prokázání totožnosti a poté se jej dotázala, zda je ochoten se podrobit dechové zkoušce. Řidič souhlasil, a poté byl hlídkou MP vyzván, aby setrval na místě do příjezdu hlídky PČR Ostrov, kterou si na místo hlídka MP přivolala. Než na místo dorazila hlídka PČR, uvedl řidič vozidla, že před jízdou vypil několik piv. Hlídka PČR po chvíli dorazila na místo a provedla u řidiče dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, kdy při dechové zkoušce bylo naměřeno bezmála 2 promile. Hlídka PČR si na místě celou věc převzala pro podezření ze spáchání trestného činu.


Zdroj: město Ostrov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 05.09.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy