Ostrov: Nový rekordman. Nadýchal 4,5 promile

Události ve městě Ostrov za měsíc duben a květen.

dezinfekce

Duben
Statečná strážnice
Dne 1. 4. strážníci přijali oznámení, kdy muž nahlásil, že byl napaden svým psem (rottweilerem), kterého zavřel v bytě a prosí hlídku o pomoc. Shodou okolností byla ve službě psovodka, která navíc toto plemeno aktivně chová, a tak přijala toto oznámení i tak trochu jako výzvu. Přestože se jednalo o cca 60 kilogramového agresivního psa, podařilo se strážnici tohoto psa zvládnout a odchytit a za to jí patří velký obdiv. Neopomněla však podotknout, aby touto cestou byli varováni všichni chovatelé s tím, že až si budou pořizovat svého psího miláčka, aby zvážili všechna možná rizika a hlavně vlastní schopnosti se o zvíře postarat.

Rvačka pod dohledem
Dne 8. 4. zachytil pracovník kamerového systému potyčku na Mírovém náměstí, kterou navíc začali oznamovatelé hlásit na linku 156. Strážníci společně s kolegy PČR vyrazili na místo a horké hlavy na místě uklidnili. Díky kamerovému systému byla celá věc pro podezření z trestného činu předána i s důkazy PČR, která bude dál tento případ řešit.

Velmi křehké vztahy
V podvečerních hodinách dne 13. 4.  pod vlivem alkoholu bilancoval manželský pár zřejmě svoji životní dráhu a jak už to bývá, asi nebylo vždy vše růžové, a tak došlo k vyostření situace. Bohužel v tomto případě se z nesmírné lásky dospělo až k tomu, že žena chtěla svého muže zabít, což potvrdila na místě i strážníkům. Vzhledem k tomu, že byli oba manželé evidentně pod vlivem alkoholu, nezbylo strážníkům, než zkusit své schopnosti i na poli manželské poradny, manželům domluvit a celou věc na místě uklidnit. Bohužel asi strážníci nejsou dostatečně školeni v tomto oboru a tato snaha se minula účinkem a tak žena, která své hrozby stále opakovala, putovala do jiné ložnice. Strážníci jí zajistili hotýlek v Sokolově na protialkoholní záchytce. Strážníci pevně doufají, že toto jiskření po vystřízlivění pominulo a tento pár žije i nadále svůj poklidný rodinný život.

Opilý řidič, veselý vrah!!!
Strážníci při své pravidelné hlídkové činnosti dne 21. 4. kontrolovali řidiče, který se evidentně nevešel na silnici a svou jízdou si přímo vyžádal pozornost strážníků. Nebylo pro strážníky překvapením, že jim tento řidič dýchnul plných 1,5 promile. Vzhledem k této výši alkoholu v dechu, hlídce nezbývalo nic jiného, než tohoto lotra předat kolegům od PČR pro podezření z trestného činu, kteří se již postarají o to, aby byl jeho řidičský průkaz trochu proprán v čistírně.

A zase ten alkohol
Dne 26. 4. 2019 přijali strážníci oznámení od asistentů prevence kriminality s tím, že před hernou v Májové ulici dochází k přestupkovému jednání pod vlivem alkoholu. Toto oznámení se na místě potvrdilo a strážníci situaci na místě zklidnili. Jednalo se o pošťuchování, kdy si mladíci poměřovali své válečnické schopnosti. Strážníci neměli pro toto jednání moc pochopení a všechny aktéry si pozvali k přestupkovému jednání a po vystřízlivění je i náležitě odměnili.

Květen

Nový rekordman
Dne 2. 5. 2019 byla hlídka přivolána k muži, který nadýchal neuvěřitelných 4,5 promile. Vzhledem k tomu, že v jednom ze supermarketů budil veřejné pohoršení a navíc se pokoušel měřit síly se strážníky, byl převezen na PAZS v Sokolově. Bohužel tento „závodník“ pokračoval i dne 24. 5. 2019 a tak putoval ještě jednou na zkušenou do Sokolova. 

Malý závodník
Co se stane, když dáte klukovi klíče od auta, názorně předvedl nezletilý klučina v Lidické ulici, kdy měl dojít jen pro nákup, ale touha něco vyzkoušet byla silnější. Mladík vozidlo rozjel, ale místo po silnici si to nasměroval k sušákům na prádlo, které trošku srovnal, a po přejetí silnice vozidlo zastavil o bagr, který zde prováděl výkopové práce. Vše dopadlo naštěstí dobře a mladík má jistě již teď spousty zkušeností, které jistě využije při získávání řidičského průkazu.

Zloději na hřbitově
Trochu smutné krádeže se v poslední době odehráli na místním hřbitově. Obsluha kamerového systému a hlavně strážníci se proto více zaměřili na místní hřbitov a po několika dnech se dostavil úspěch, v podobě objasněného pachatele, který zde bral výzdobu z cizích hrobů. Strážníci s osobou přestupek vyřešili, ale hlavní byl asi v tomto případě osobní a lidský pohovor, kdy sama usvědčená osoba svého činu velice litovala a i pro pokročilý věk strážníci postupovali v tomto případě lidsky a profesionálně. 

A zase ty skládky
Momentu, kdy město nechává vyčistit v ulici Karlovarská navážku tak, aby byl příjezd do našeho města hezčí, zneužil občan města a vyvezl na toto místo odpad. Strážníci vše ve spolupráci s pracovníky MěÚ zajistili, viníka odhalili a ten byl za svůj skutek vyřešen na MěÚ ve správním řízení.   

Opravdu funkční kamerový systém a fotopasti
Opět strážníci upozorňují některé občany, že mají stále více objasněných případů, díky kamerovému systému a fotopastem, kdy se MP zaměřuje hlavně na odkládání odpadu, mimo vyznačená místa. Ještě více monitorují lokalitu Mírové náměstí, kde již pár občanů dostalo pokutu za odkládání odpadu, znečištění veřejného prostranství či za porušení OZV města. Tato lokalita je navíc již třetí měsíc pod zvýšeným dohledem MP Ostrov a PČR tak, aby byl zvýšen pocit bezpečí občanů.


Zdroj: město Ostrov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy